И јас помислив дека Скопје не е безбедно ама епицентарот не е таму и побезбедно е од Охрид. Ветришта има ваму и ми се чини како земјоитрес. Немам спиено ко шо е редот, овој во 1 и пол ме разбуди, дома испопаѓа се и цел се тресев, цел. Ми се оди во помирен град ама имам работи шо не можам лесно да ги оставам и незнам, уште сат два можам да размилсувам.
Животните можат да предосетат само неколку секунди пред земјотресот. Не си прави џабе филмови, зашто на секоја реакција од мачорот ќе се стресуваш.
Мојон мачор лани у ск, не се помачи да даде некој знак предходно...го мрзеше изгледа, се извади од памет од мене што вриштев...маламутот под мене исто мува не го полазила...така да...не верувам во тоа.
осеќаат животните мачорот мој лани ноќта пред земјотресот се качи на маса и вртеше кругови и мјаукаше цела вечер,гледаше накај излезната врата и мхаукаше ко луд се качуваше по најгорни шкафови кај што обично не се качува не кубеше сите не тепаше коа ќе легневме се мрдна таа вечер мачорот :/
Тоа е конечен знак да ги одследите, блокирате и на остали начини изолирате таквите отпадоци кои за несреќа, имаат човечка форма.
Да не се повтори пак. Бидете сериозни а не иронични,навистина нема потреба од смешки во моментот, има луѓе кои навистина многу се плашат.
Случајот сo зaтруените oд Дрaчевo е пoвaжен oд земјoтресoт вo Oхрид. Знaчи oвие Сител се нетoкму. Тензијa ли ствaрaaт дo глaвнaтa вест?
Ко и секогаш, битно е само Скопје. Ние другите обичните смртници не сме битни. Не е битно тераси што се рушат Охрид, Ресен куќите пукаат, побитно е Драчево.
Да, ради паника, мазохист сум. Напоменав дека не е сигурно, не знам што се потресуваш, во време кога секоја информација е од корист и во полза на заштита. Веста за можната активација не гледам како предизвикува контра ефект. Премолчувањето е ризично.. Иначе, чувам мачор кој лани, недела пред серијата земјотреси во Скопје го гребеше ѕидот под прозорот во дневната соба и мјаукаше, што до тогаш никогаш не го правел. Така да муабетот дека мачките само 3-4 секунди претходно го чувствуваат земјотресот не ти држи вода.
Новинарска работа, серии и реклами, вести, да се излезе да се сними, да се понуди кај да оди народот ноќва, не, нема профит од тоа. Тоа дрма, сите испаничени, они со оние нивнине неверојатни понуди и хитови на годината во турција. Никогаш нема да не биде..