Не се прај попаметна од Јапонците ти која си http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3781711/Large-earthquakes-triggered-MOON-Biggest-shakes-history-occurred-spring-tides.html најголемите земјотреси се случувале на полна месечина
шо ми се понашаш мене, јас објавив што истражуваат научниците. Видеото што го објавив вчера Yelowston and Duvalo full moon ме загрижи многу и проверив дали има поткрепа научно и има
@clen1 од некни те читам и се не сакам да речам, ама не ли осеќаш дека со твоите коментари ја зголемуваш тензијата кај луѓето на кои веќе и така истата им е преголема?! Дај осет малку!
Koga nema strucnjak da ni objasni so e tocno so e nevozmozno normalno deka ke ima tenzija, jas ne sum za nisto kriv i jas sum pod tenzija kako ostanatite. Da bese Skopje celo vreme ke ne otupea na televizija.
Еве во Охрид што превземаат!! Во моментов оди литургијата... https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn....=430600dbe92ed5f7cb8e1d4d204746c3&oe=5A016AEA
Полна месечина имаше утрово во 6 часот така да нема потреба да се креваат тензии затоа што астрономски и вчерашната беше полна.
Не мислете на полна месечина и такви работи, зар на секоја полна месечина до сега имало земјотреси. @clen1 на форумов има 90% жени и сите да не речам храбро и машки ги поднесуваат овие тешки денови кои за сите се стресни , а само ти цмиздриш цело време. Напиј се дијазепам , најди си психијатар , сериозна сум, таква напнатост не е добра за организмот, а башка што правиш паника на сите. Издржете сите , мора да се смири земјата еднаш а и најстрашниот помина. Колку и да тресе зграда или куќа нема да се сруши. Може да се повредите само од некои предмети кои се на високо па за ваша безбедност тргнете ги сликите од ѕидовите особено околу креветите и сите предмети кои има шанса да паднат при тресење. Ќе помине , а може веќе и поминаа , да се надеваме.
Да почнеш да ја читаш темава и во лудница ќе завршиш. Полна месечина било, сонцето посилно греело, комшијата излегол на тераса во 5 саат, а секогаш во 6 излегувал кои размислувања. Колку тензии да се креваат и да се докаже дека задолжителна е поста на психолог.
Знам знам дека многу сте јаки вие од Скопје. Од Охрид овде нема мн членови и не ми спомнувај ти за психијатар колку да навредиш. Ти си за таму шо не мојш да се воздржиш и имаш потреба да провоцираш. Колку пати да ви речам да не се замарате со мене и да коментирате за то шо е темата? Јас сум крив дека давам информации то шо сум прочитал? Можда благодарејќи на мене некој ќе го напушти градот и многу поубаво ќе помине, нема појќе да се стресува на секој земјотрес. Ако мислите дека четворки се афтершокој на петка шо да ви речам, јас не се осеќам толку безбеден ама да бев Скопје сигурно немаше да замарам и да се прам паметен ко вас.
јас па полната месечина ја поврзувам со други работи шала на страна влијае месечината секако меѓутоа во право е дека не треба да се креваат тензини и да се влева страв.
Ај тој што крева паники за поврзаност на земјотресите со полната месечина, ама тие што му контрираат со ...како е тоа без врска,а имаат познавање за темата колку јас за фудбал и викам: црвените ќе победат. И тоа убедена сум ќе победат.... е уште посмешно. Член1 колку што сфатив е дете Темава му е место за дружба. Не фина тема, ама тука си се нашол ради тоа што го доживува во моментот. Крева паника, да. Ама креваат и многу други кои пред да отидат во Охрид деновиве, се правеа јаки и се смееја. Дека он претерува - претерува. Дека некогаш пишува глупости - пишува. Ко и многу други на форумов кои, кога се зачленија беа деца и буквално пишуваа глупости и им се потсмеваа на ист ваков начин на почетокот. А, нормално..може и да грешам. Да е он зрел, возрасен... само паничи. И јас би. пс. крај краева, темата е земјјотрес. Никој не дефинирал што точно. Секогаш била актуелна кога имало земјотрес. Бевме и ние кога тресеше во Скопје. И ние нон-стоп пишувавме и дежуравме ...и отрпнавме за неколку дена, не пак за неколку недели ко што трае во Охрид. Доста го цитирате, попувате, аман.