ОГРОМНА ШТЕТА, ДРАЧ БЕЗ СТРУЈА: Земјотрес од 6,4 степени ја потресе Албанија, почувствуван и во Македонија. https://denesen.mk/ogromna-shteta-d...trese-albanija-pochuvstvuvan-i-vo-makedonija/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2456701154618209&id=1551481981806802 Види го прикачениот фајл 546767 Види го прикачениот фајл 546767
На таа сила, се потресов. Веднаш се јавив кај моите, тие велат не осетиле, спијат. Станав за на работа и видов ова. Господ да ве чува.
Прочитав дека под некој вулкан бил, а и @Nigredo Odor рече незгодно подрачје. Јас да сум била дома, во кола ќе спиев. Ќе го сетев гарант.
Јас на 7ми....спијам и ми се погоди сонот и си мислам леле колку е реално пошто сонував нешто се нишка а оно земјотресот да ти бил јас сите ги осетив зашто на високо страв после за заспивање.
Јас ништо не сетив, многу ми е чудно пошто имам лесен сон обично. Другите што беа сите ги сетив (на втор спрат од куќа сум). Се будам сега за на факс ми пишал либе дека го сетил. Чим тој се разбудил значи јак бил стварно. Туку, мене нешто ме чуди, што прочитав еднаш ми влезе во глава. Знаеме сите дека скоро секој месец досега неколку пати дрма Албанија. Имаше пишано некаде дека можно е овие да се форшокови на "главниот" силен земјотрес. Самата помисла ептен ме плаши. Не се разбирам премногу, ама ова ми има смисла. Се надевам грешам.
Само во Скопје има затресено? На југ немаше, или бар јас ништо не осетив Нека не чува Господ. Се надевам нема видни штети
Страшно,само да нема жртви. Едиствено што никогаш неможе нешто да се предвиди е земјотрес. Јапонија се и сешто измисли оапа кутрите уште немаат "направија" за кога/дали ке има земјотрес. А кај нив па најчести се.Се водат према историски моменти. Некој посилни земјотреси мавале еднаш на 100год или како и да е. Природна сила,страшно. Но ова беше долго нишање. После секој земјотрес сум за никаде,ептен ми е језа.
Форшокови се помали земјотреси пред поголем. Читнав нешто на Гугл набрзина ама не доволно. Можеби имам погрешно разбрано, не тврдам дека сум во право, нека каже некој што повеќе се разбира.