Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Земјотрес!!!

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ElleS, 15 мај 2011.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Многу луѓе се борат со анксиозност,а неможе човек да нема грижи во вакви природни катастрофи,јас се борам со анскиозност веќе скоро 10 години,ама некако се справавувам.Никаква паника не правиме,само се плашиме од зачестените земјотреси,што од сабајлето од 4 часот,до сеа ги има често.А ако толку многу се плашиш да читаш,воопшто не ја отварај темата,да не си правиш дополнителен стрес на телото.Ова е добронамерен совет,не се правам паметен,ама чим ти штети одебгнувај.

Јас незнам како иде,и како се шири земјотрес,ама се надевам и молам,дека не е како што мислам.

Последна измена: 26 ноември 2019
    На Amellie13, Butterfly1107, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Јас толку се растревожив, што сега цело време гледам на приврзокот од клучот да не случајно дрма.
    Немам лустер :D.

На cresa-jagoda, Amellie13, Shmizla94 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Ostaveniot

Ostaveniot Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.907
    И во Грција имало Screenshot_20191126-111357.png

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    https://www.fakulteti.mk/mobile/new...gS2qBK_qLfH_tenR1SqrnlSUjsj8u5_GygX0qoWXIu8Lg
    Ау, страшно... И 5 жртви и 150+ повредени.. ;(

Инаку, јас после тоа откако пишав тука заспав и до сега ништо не сум осетила.
    Ама вчера ме исплаши у сред спиење се осетив ко од кревет да ќе ме фрли. И пред 3г кај нас кога имаше земјотреси истово ми се случи у спиење само не со најјакиот, тој пред тоа што беше сабајлето истиот ден. Како дежа ву ми дојде... А на 2 спрат сум, не дека нешто високо ама многу затресе.
    Да не се повторува...

На cresa-jagoda, Moon.Girl, MrenaRiba и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Јас сега прочитав дека имало над 2000 повредени :worried:

На cresa-jagoda, Tajnaotrovna, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ostaveniot

Ostaveniot Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.907
    Овие бројки ме плашат:x Screenshot_20191126-111503~2.png

На cresa-jagoda, Nigredo Odor, PrettyDramaQueen и 4 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.384
    Допаѓања:
    126.386
    Што е ова,бре?
    Многу се наредија. :worried:

На cresa-jagoda, Irreplaceablee, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    За среќа, јас пак ниеден не осетив, си спиев цврсто. Да осетев ќе добиев паничен напад и немаше да заспијам пак. Сега прочитав сè што сте пишувале и само ми иде да излезам во двор и таму да живеам. Имам страшна фобија од земјотреси и некако осеќам дека ќе се повтори тоа што се случи пред 3 години или кога и да беше...

На cresa-jagoda, Ostaveniot, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Да пред 3 год беше,кога сите луѓе искочија на улиците,јас тогаш бев у Болница,лежев имав некој проблеми,и сабајлето во 6 и 15 часот,не избркаа сите што лежевме,па низ Скопјево се шетав,со игли во рака,и со инфузијата во рака,сите ме гледаа како да сум бил на некое ратиште,е тој земјотрес никогаш нема да го заборавам додека сум жив.

На cresa-jagoda, Ostaveniot, Irreplaceablee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.384
    Допаѓања:
    126.386
    Знам дека некои велат да не креваме паника,ама токму поради она од 2016 не можеме да бидеме спокојни.
    Стравот е преголем.

На ohlalalala, cresa-jagoda, Ostaveniot и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.328
    Допаѓања:
    170.771
    Како бре се шеташе со инфузијата во рака?
    Од клиника ги избркаа сите пациенти?:^)

И во Грција имало.
    Очите во лустерот ми се цело време:(

На cresa-jagoda, Nigredo Odor, Butterfly1107 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И јас се плашам и паничам од земјотреси ама на темава сте претерале.
    Земјотресот од 2016та не беше страшен ( моменталното чувство е страшно, да) и немаше никакви последици освен некои минимални.
    Значи, не си стварајте сами паники, а ова ви го кажува најголем страшливко од земјотреси. Растена со баба ми, што од уста не го вадеше тој од 1963та, како да сум го доживеала речиси, до толку ми има страв набиено...
    Да, страшно е.
    Ама дека се движи од Албанија, кон Босна, за да дојде накај Македонија???!?!?!?! :rofl:
    Само во Македонија има вакви сеизмолошки научници, што и Јапонија може да ни позавиди.

На CrazyGirl15, crimson, ohlalalala и 26 други им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    35.503
    Не само што ќе ни позавидат, туку штета што не слушнале за нив, веднаш ќе ни ги земат. Ваква “експертиза” само на македонско тло вирее :^)

На CrazyGirl15, crimson, ohlalalala и 13 други им се допаѓа ова.
  14. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Секако очекувано е сега да има уште неколку во регионов дури се смири тлото. Контрола немаме никаква на ситуацијата, така што беспотребна е паниката. Во секој случај подобро е да останете смирени за да реагирате трезвено ако не дај боже нешто има.

На ohlalalala, Purplelilac, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  15. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.497
    Допаѓања:
    5.567
    Мене ми беа најјаки мајките на форумов денес 5 мин после тој најјакиот во 4 h што беше што си дискутираа за храна за бебиња ноншалантно ко ништо да не било, и да врне и да вее и бура да коси...:D Ете да учиме од нив.

На crimson, Rock\m/girl, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Навикнати да стануваме.
    Ништо поразлично од секоја вечер, само залулани малце.

На cresa-jagoda, Nigredo Odor, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  17. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Јас имам комшија кој е прилично корпулентен и трапав кога оди, па секое негово движење се слуша како некое крцкање и тупотење. Поради него, немам осет дали е земјотрес или тој се движи низ станот :D

На BlackNight, cresa-jagoda, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    Фобија претставува претеран и ирационален страв од нешта. Не можеш да кажеш дека земјотресот од 2016 не бил страшен, кога можеби за тебе не бил, а некој друг имал панични напади и бил истрауматизиран цел месец, будејќи се од сон со викање и мислејќи дека сè се тресе (тој некој друг сум јас). Не можеш на човек со фобија да му кажеш не паничи, или ништо страшно, кога за него е.

На BlackNight, cresa-jagoda, Butterfly1107 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Да не избркаа сите,затоа што креветите каде што лежевме,ни стигнаа до пола соба,зидовите почнаа да крцкаат многу јако,и се исплашија сите,и донеле одлука докторите,сите дома да не испуштат,па после 3 дена се вративме пак во Болница.Па ми отече целата рака,затоа што со инфузија трчав дома,бев исплашен,тогаш под кирија живеев,само што влегов дома,акна уште еден јак,среќа до телевизорот бев,го спуштив на земја,све што беше кршливо спуштив на земја,и отидов во Гратски Парк,и таму седев едно 6-7 саата така,луѓе ме гледа и прашуваа дали инфузијата ми е од Земјотресот,ептен лошо беше.Немав тогаш спиеное добри 4-5 дена,што од паника од земјотресот,што од болки здравствени што ги имав.

На nextredstyle и Ostaveniot им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.803
    Бројките што сте ги ставиле погоре - не се чудни. Постојано има земјотреси, не ги осеќаме сите. И земјотресот не се движи како што вие мислите. Џабе кревате паники. Не се предвидува ништо. Што и како ќе се случи, природата си знае. Секако живееме во доба на катаклизми, живееме во трусно подрачје. Летоска и Везув беше доста активен, сето тоа е поврзано.
    За земјотресот пред три години, мене лично ми беше страшен, во болница бев, тазе породена, од кревет не можев да станам.

На crimson, ohlalalala, cresa-jagoda и 15 други им се допаѓа ова.