leleee leleee i mene me razbudi i sega ne mozad da zaspijam aman so vaka zacestija .Epten mi e strav bas vaka prepotev Pisam na latinica deka od mob sum i nemam makedonska poddrska
A utre sum na svadba demek,sea mesto da odmoram,kojznaj dali ke zaspijam...angel daj Boze da nema poke!
Во Битола 5и45 го почувствував и тоа како,почна да ниша ме разбуди Само го видов саатот и слушам никој не реагира. Вчера не го осетив ама земјотресот утрово и тоа како
Jaс во Ск не осетив ништо,а бев будна и а 4ти спрат ,ќе го осетев. Западниот дел,Кичево,Охрид се осетил највеќе,епицентарот бил 20 км од Кичево.Имало два еден со 5 јачина друг со 3,5.
Првиот бил 15км од Охрид со длабочина 10км, а вториот 20км од Кичево....на неколку минути разлика Инаку и вчера по тој првиот,имало уште еден 2,7 така нешто бил
Е како го осети ти во Скопје, кога во Охрид бил толку слаб а да не зборам за во Скопје, а ти дури си се исплашила и око не си склопила? Чудно. Како Јапонија станавме ебате, едаде.
Ти кажува дека тој сабајле во 5ч го осетила и око не склопила кој бил со јачина 5. Инаку јас ништо не остив, а станав накај 5:30ч за во вц.
Првиот бил 4,5 а вториот 3,5. http://www.time.mk/read/9f4b596798/a866907972/index.html Секој различно си кажува. Ништо чудно на крај да испаднат двата по 2,7 степени. Само паника се крева. Ако седнете во Вегера во ГТЦ, на секое поминување на човек ќе ви изгледа дека има земјотрес Не се опседнувајте со тие земјотреси, и кога ќе загрми ќе мислите дека е земјотрес. Тоа ти е живот под стрес. Што биде нека биде.
Да, и јас осетив во 5:50h. будна бев и учев. Ама немав гајле, после си легнав да отспијам уште малку.
Значи како што сум се уплашила сабајле...никогаш.Онолку не сум сетила земјотрес никогаш.Се случил на само неколку километри од моето место на живеење.Не бил силен али блиску.Не знаев што да правам дали да викам или да бегам,од страв паника не знам