Би ти препорачала за твое добро Курир сајт да одбегнуваш да читаш. Уживаат да шират лажни вести колку да имаат голема бројка на трафик. Зборувам општо, не за конкретниов линк кој си го споделил. Имаш многу поверодостојни како Фокус, Либертас, Слободен Печат и сл. Онтопик, жално е многу, цел ден ги вртам сликиве и сфаќам колку сме безпомошни против природата и колко лесно за секунда може нечиј живот да заврши. @Nigredo Odor Исто за мачкава моја, цел ден ја мислам, срце ми е.
Извини,но и тие што ги наведе не се веродостојни,во сопственост се и/или под влијание на членови на партијата на власт. Но,да,можеби не треба премногу вести да читаме. Како и да е,жално е,луѓе изгубија животи.
И јас за тоа потпрашав еве го https://m.emsc.eu/earthquake/latest.php?min_mag=4&max_mag=n/a&date=n/a&euromed=Euro-Med
Само што осетив мало дрмање, ама не бев сигурна. Сабајле беше стварно страшно. Од една страна мислев ќе се случи нешто лошо, од друга се надевав дека ќе помине и ништо нема да биде. Тоа беше најстрашниот земјотрес што досега го имам почувствувано. Поточно, двата последователни, што даваа чувство како да е еден кој трае подолго. Во вакви моменти, најмалку потребно е ширење на бесмислици за тоа колку и какви земјотреси следуваат. Не може да се предвиди тоа. А луѓето кои немаат жал и сочувство за жртвите, не се луѓе. Не се без памет, како што пиша некој поназад, без душа се. Само без паники и да останеме присебни.
Јас не знам зошто ништо не осеќам кога навистина дрма а сега баш ми се причина и многу страв ме фати. Мачоров го гледам мирен е, значи немало сега. Гледам имало пред пола саат ама не сетив. Цел ден дрма Албанија и Јадранско Море, кое послабо кое појако. Можи нормално е ама стварно ми е страв..