Гевгелија 2019-12-08 03:41:56 UTC M4.3 CRETE, GREECE 6hr 01min ago Depth:10 Km 327 km S of Athens, Greece / pop: 730,000 / local time: 05:41:56.4 2019-12-08 Еве баш тогаш кога осетив имало.
Во моментов кога го пишувам ова , има слаб потрес . Вчера мм осети земјотрес , јас будала го направив ( бидејќи немаше ништо на emsc ) , ама сега видов дека имало во Албанија во Бубч ( или како и да се вика ) со јачина од 5,0~5,5 степени по Рихтер , на длабочина од 7 км . Во Скопје има ? Или лажна вест е тоа ? Не знам , не му верувам на медиумот бидејќи прв пат гледам дека постои таков медиум .
Имаше вчера земјотрес да, во Албанија, траеше подолго, дрмаше. Јас сум од Охрид, затоа повеќе се осети овде можеби.
Јас видов само еден датум , четврток 30 јануари 2020 ... Каде има 2016 ? Не сум приметила , се извинувам ако е така . Но јас навистина осетив земјотрес ноќеска , а никаде нема податоци за него ...
Буквално треба да ви нацртаат. Да, горе стои денешниот датум, долу е датумот на објавување на веста. Многу страни не ни имаат датуми кога е објавена веста, не ширете беспотребни паники. Си осетила земјотрес, бил во Албанија.