Кај мене ко да тропна пак плакарот, само не знам дали стресе или мачево се пикна во него, оти го отвара.
И мене ме разбуди земјотресот . Баш убаво се осети и прв пат да слушнам звук кога има земјотрес . Језиво је*оте . Синот и бебчето се со мене , среќа цврст сон имаат , па не се разбудија воопшто , ама јас на штрек спијам и сега спиење амин .
У пм немам сила у вц да отидам. Ми фуфка.. Маж ми па одма заспа. Ја ќе дежурам. Згора на се и многу ми се пријаде
Се надевав дека не е епицентарот кај нас, ама вака многу ми е страв од афтершокови нема шанси да си легнам пак...
Одлучете се кај бил епицентарот и колку Јас од вас чекам инфо, никаков програм неам за земјотрес Уше то ми фали И јас струга сум
Требаше да си очекуваме после дрмањето во Турција Јас обично сум смирена за земјотреси, ама сега со бебе.. прво него го грабнав. А беше полу-разбуден, цела ноќ немирно спиеше.
Ama i ovie zafrkavaat. I kaj e sega tocno? Prvo Albanija pa Leunovo, sega Vrutok Gostivar. Pa 21 vek sme bre neli imaat precizni aparati.
А јас како да го предосетив, цела ноќ не можев да заспијам, бев вознемирена, се будев во сред ноќ, ниедно време, "спиев" на делови, од сон ме разбуди, извикав и изрипав од кревет несвесно и мижејќи, одма знам дека е земјотрес. Предвремен аларм ми беше, не можам да заспијам сега, ептен се расонив