A se razbudiv od spienje i vednas sum zaspal pak... Sega znam zosto sum se razbudil od spienje ama nesvesno tolku i da sfatam taka pospan deka bilo zemjotres
После скопскиот земјотрес во 2016та, сите други се гола вода. Веќе ни од кревет не станувам Ако љуља одма знам не е во Скопје, маж ми паничи а јас мртва ладна лежам во кревет.
Чим си во Скопје, не си го осетила "квалитетно" ланскиот во Албанија, ова време, околу 6 степени беше. Во 2016 си бев уште во Скопје и тој го памптам, ама како Албанскиот не. Кај нас во западна Мкд тресеше сигурно едно убави 15 секунди итоа појако од овој, да незнаеш кај да фатиш. Седнав, коса врзав, му реков на мм уште тресе, сотре негдека и тоа уште си траеше. Сабајлето накај 7 пак уште еден послаб имаше и тој долг. Е после тој цел месец не спиев. Језа.
Мене ланскиот ми беше похорор, подолго траеше. И звукот беше посилен. Исто и тогаш беше во ниедно време кога сите спиеме.
Сестра ми го осетила и сите домашните исто го осетиле,освен мене се разбира. Сега станувам,сега слушнав дека имало земјотрес.
Знам дека е језиво, ама ако клати лево-десно не е опасно, знаеш дека е подалеку од тебе епицентарот. Ама тој во Скопје 2016 беше скопски и вертикален ( и исто тресеше 15 сек), како попарени избегавме од зградата. Уште цел месец секојдневно имаше помали потреси. Тој во Албанија ако бил 6 степени, кај вас се осетил со јачина 4ка отприлика. Афтершокови сега ќе има уште некој период, сепак не бил мал потрес.
Најбитно у целава ситуација е да има преговори за догговор чиј е уствари земјотресов.. Абре нема ли памет народов.. место да прашаат луѓе, ок ли сте, се ли е во ред, на ова да остане, оно криви дрини исправаат... Не сме салам жими се!!! Иначе вака со ладна глава, Послаб беше од оној лани во албанија, но сепак исто лулаше и искрено мислев пак е таму.. Знаев дека не е скопски ради изразеното лулање. Но сепак се осети бајаги, јас сум на 6ти... Не знам точнонколку лулаше ама на крај лулаше минимално и веќе ме зашемати.