Ама сте се упрпале. 2016 толку ли брзо ја заборавивте? Ова ништо не беше во споредба со тоа тресење. Јас буден го дочекав, и кога почна да дрма бев као, мех, кој ќе станува сега да оди под врата, ќе помине. Полула 20тина секунди така млакичко и престана. После заспав како заклан, до сега.
Помислив дека сонувам, осетив едно појако и две послаби тресења и продужив. Кој будала станува од топлата постела, така убаво ушушкан ако сака и ufo инвазија да има не станувам
Евентуално да си смрдиш една недела небањата, за секој случај. Ем спремна за земјотрес, ем ќе бегаат луѓе од тебе во радиус од километар, па и превентивна дистанца од корона е тоа.
Нее, не траеше толку многу, убаво го памтам, зошто лани ова што го преживеав да ррчам 10 пати повеќе страв во коски ни влеа, зошто не престануваше да тресе. На 30-40 Нее, не траеше толку многу, убаво го памтам, зошто лани ова што го преживеав да речам 10 пати повеќе страв во коски мо влеа, зошто не престануваше да тресе. На 30-40 км му доаѓа епицентарот од нас, а земјотресот беше 6.4 степени и траеше околу 20 секунди. Околу 5 /5.5 степени беше осетен во овој дел од Македонија, не ме фаќај за збор имам заборавено.
После тој пред некоја година силниот земјотрес со епицентар во Албанија, мислам фобија добив од земјотреси. Ама овој не го сетив. Единствено денес околу пладне тој послабиот, си седев на кревет и осетив малку лулање. Одма во лустерот гледам, тука се покажува дали имало или ми се причинило.
И јас го осетив, и тоа убаво лулање беше . Додека спиевме со дм во ист момент станавме и се погледнавме така чудно, и на двајцата ни текна дека е земјотрес. После кога станав во истиот момент пак имало според апликацијата ама јас не осетив, ваљда послаб бил.