Не бре, имаше, и моите осетија, и баба ми и дедо ми, а во башка куќи сме, раздалечени од едниот на другиот брег на драгава река. Поим немам, барав каде, не пишуваше ништо на овие странициве за земјотреси. Ама нема шанси на сите да ни се причинило.
^Искрено по интернет барав на страниците со список на последните замјотреси...ништо нема.... не велам не,може имало
Море најстрашно ми е од сон кога ќе ме разбуди, дефинитивно. Слушаш, дел од секунда поим немаш што се случило и тогаш ти е најстрашниот дел. Човек и онака е на штрек додека спие, барем јас сум, и најситница некоја, ме разбудува и тоа со прилично брзо срцебиење, а ова сабајле... Баш гледавме прееска, да не паднала некоја карпа, оти на излезот од градот има карпи, баба ми гледале да не удрила некоја кола во нешто, абе сешто ќе ти истекне кога не знаеш што е. Јао, сега кога ќе си легнам, ќе наплатам за дежурањето сабајле.
Сега кај нас имаше земјотрес, не поминаа ни 2 минути. Јас не го попуштив лап-топов никако. Се осетил и надвор, ама како ме здрма, а јас ладнокрвна колку сака нека дрма, гајле ми е
Пу да ти ебам земјотресооооооооот! Дури сестра ми на плажа осетиле, столовите се треселе. Е од ова човек да се плаши, ништо живо не те спасува ако здрма јак земјотрес. Со земја те срамнува.
Земјотрес ли имаше ја па си викам ајдее Еленушке се шекна ти почна да се дрма све пред тебе оно земјотрес да ти било
И јас до сега само еден земјотрес имам осетено. Годинава колку ги имаше ниеден не осетив, а баш сакам еден да осетам за мерак да ми се направи.