Во Скопје сигурно бил вертикален, бидејќи епицентарот бил таму. Подалеку од епицентарот е хоризонтален. Зборував пред малку со другар ми, тој слушал предавање а професорката била од Скопје, веднаш се исклучила и не можела да продолжи со предавањето.
Ако е толку добра оваа Unofficial што не го предвиди првиов во 14:10? А не сеа серија земјотреси, Близнаци, Девици, дрн дрн јариња... За кликови и шерови шират паники...
Имаше пишано пред некое време дека нѐ очекува земјотрес. Не знам дали она или некој друг астролог, ама мислам она е. Disclaimer: Ова од сестра ми што ја збори. Јас ниту следам, ниту верувам.
Па уште и вика да седиме дома, мајката, еве јас на работа бев, и? Еден куп луѓе на работа, во маркет, по институции, кој каде не. Само страв о ужас сее женава во нејзините предвидувања
Единствено Јапонците можат да "предвидат" зошто имаат сонди во земја и незнам да објаснам точно како, ама преку нив можат да предвидат дека следува земјотрес. Ама ете тоа не е вака "современ" начин на предвидување, како Македонскиов. среќа на сон што не им се појавува светец да им каже
Сè уште немаат објавено податоци, само earthquake possibly felt in Skopje... Кај и да е, ќе објават првични, ама веројатно не бил голем со оглед на тоа што reports има само од Ск.
Јас си реков ако треба за џабе ќе ја ставам темава во активни, ќе ги испаничам луѓето може за џабе, ама морам да си прашам