Мислев пустелии на вегетацијата, типично е такво обраснато како во пожешки предели, иначе да и шуми се натаму сум била и сега бев во јуни, бар искористивме од убавините, сепак мислам ќе се среди пак за туристите наскоро, дека сега многу се евакуирани.
Демек животните претчувствувале земјотрес, како да не. Мачоров наш нит предосети, нит осети. Спие хрчи, не се помрдна. Трупец.
@orevokrsacka кучево минатиот земјотрес од пролетва ме изненади си лежеше во креветчето се исправи и почна да лае и ржи како да има некој пред врата и после здрма, сега ништо спиеше само се разбуди, се повртка наоколу и си заспа пак. Иначе јас знам за коњите дека се немирни пред да здрма.
Јас ноќеска сетив нешто во Скопје, ама беше пропратено со пад на нешто тешко од кај комшиите, па може од тоа да било.
Накај 4 ме разбуди силен звук ко да лупна нешто, сега гледам коментари дека стварно имало земјотрес. На апликацијата покажува еден накај 1 и нешто исто така, ама не го сетив тој.
Само јас ништо не чувствувам Дури страв ме фаќа кога ќе прочитам дека можело нешто да се случи, а јас си кулирам. Патем, будна бев.
Јас два почуствував, еден околу 3 ( многу слаб) и еден 3:45 ( малку појак од првиот). Немам апликации за следење на земјотреси, а и никој околу мене не осетил ништо, па си мислев дека сум сонувала