Леле Мора секогаш обавезно еден да се најде што ќе го објасни рационално земјотресот и дека паниката не помага и така натака? Фала сега се осеќам подобро
Не ми се верува дека некој мисли дека зградите во Скопје, особено поновите сите се сеизмолошки градени и потешко можат да се срушат(со исклучок на Џевахир тука).. Ха ха ха па Чифлиганец крадел на квадратура бе, продавал стан со помала квадратура а пишувал поголема, а ти веруваш дека зградите се сеизмолошки градени. Извини ама ова е како да веруваш во Дедо мраз..
Секако е страшно не е сеедно, ама ако паничиш повеќе лошо ќе си направиш. Против природата не можеш, Скопје лежи на две тектонски плочи и постојано има земјотреси ама ние не ги осеќаме е одвреме навреме ќе има и посилни ама тоа е..
Ко што не можеш против природата не можеш ми против траумата. Easy as that. Нема потреба да подаваме. Кој нема птсд од земјотрес не може да сфати и нека е среќен што е така.
Е да,ама пошто тој одамна грчи ќе мора да спијам Па и не ми се ризикува на сред работа ако здрма..дали да се облекуваме дали деца да смируваме дали да бегаме
За еден ден дознал дека некој во општина се распрашува за него, мислиш му е тешко од истата таа општина каде што сите му се потрчковци да извади документи и без да се направат сите проверки? И за квадратура доаѓа инспекција кога се гради, ама ништо не нашле замерка, и види мајката, истата таа инспекција е од општина.
Паметни Грчишчава, со наши камења по нас маваат.. се зезам. Шала на страна.. се надевам дека таму каде што бил епицентарот нема штета никаква.
Да ми беше дома на 8ми, децата спијат се се помести дома се се искрши, стакла на сите страни, цела зграда испукана, па да видам дали ќе се плашиш.
Луѓе салам не здрма овде во Битола ... Ова навистина беше јако... Буквално сите излегоја на улица по коли и сл... Силен земјотрес ја погоди Битола Вести, Локални / недела, 9 јануари 2022, 23:28 Вечерва во 22 часот и 44 минути, силен земјотрес беше почувствуван во Битола, со јачина од 5,5 степени според Рихтеровата скала. Според европскиот медитерански сеизмолошки центар, епицентарот на земјотресот е на 4 км северозападно од Лерин, односно на границата помеѓу Македонија и Грција. Земјотресот бил на длабочина од 10 км. Според она што можеше да се почувствува во Битола, потресот траеше релативно долго што ги потресе битолчани, кои ги напуштија своите домови. Во одреден момент имаше прекин во телефонските линии. По силниот земјотрес се регистрирани неколку послаби, со јачина од 3,5 степени, потоа од 4,2 степени и уште еден пред 16 минути со јачина од 3,1 степен по Рихтеровата скала. Освен во Битола, земјотресот беше почувствуван и во другите градови на Македонија. https://tera.mk/силен-земјотрес-ја-...7PJhMNKhSdHfvVrvHGzMLwL32eSJrs04snxZ5EG4tUvwk