Леле луѓе цела се наежив и се тресам...Бррр...Не стресе...Прво бучеше,па наеднаш днг...Кој го сети???
Навистина, она сношти беше одвратно нешто да се доживее. Сите ги осетив - нормално, после првиот кој беше најстрашен, сон не ме фати и цела ноќ си бев во исчекување на наредниот. Ете и Дивајн знае, а кој спиел блазе него.
Jas budna bev so maz mi i ne go osetivme utre denta ne prasaa dali gp osetivme a nie aber nemavme,,ni prviot ni drugite ic ic :-/
Е ајде де! Никако да ги осетам земјотресиве последниве две години. А за синоќа, си заспав уште у 11. Овој мој длабок сон може длабоко да ме зезне у животов.
??? Нема ништо по весници. Сигурни сте? Бев кај другарка на какао... ако јас не осетив, она ќе кажеше. Навечер?
Саботата после полноќ, т.е. недела во 2:23 беше првиот земјотрес со интензитет од 3,4 степени. Вториот послаб земјотрес беше во 3:19 со јачина од 2,3 степени. Во 3:26 исто 2,3 степени. Четвртиот земјотрес во 4:33,со јачина од 3,2 степени. После потресите имало и повеќе афтершокови, а според сеизмолошката опсерваторија, биле регистрирани вкупно 30 земјотреси. Епицентарот беше во Цапари (село близу Битола), значи само битолско - преспанскиот регион беше погоден.
Ова екстерново паметот ми го испи. Потреси ... читам протести И јас не го осетив земјотресов/ве а не спиевме. Како и да е, добро е што биле со помал интензитет. Што би рекла баба ми - пројдовме на редот. Стариве луѓе и кажуваа дека после толку дождови порано или покасно ќе здрма.