Јас земјотрес немам поим од кога немам осетено, или е до мене или кај нас не допира. Бтв се надевам сите се добри, немаше никакво известување за повредени.
два имало еден 3.3 пред саат и 7 мин и еден 3.5 пред 40мин сериозно сум мртов коњ ја од оние у септември 2016 мислам само 1-2 пати иам осетено после тоа
Луѓе од ко се преселивме ја ваму ништо од земјотрес немам сетено. Се сеќавам ланска година гледам елката се тресе ја ништо не сеќавам. После прочитав дека имало земјотрес. А кај што седев претходно немаше шанси да не се сети. И 1 степен да е ќе се сетеше
И до објектот е а и зависи од спратот. Ни кај мене дома не ги ни осеќам послабите земјотреси. А на работа сто пати за џабе сум се извадила од памет, еден камион да помине личи како земјотрес да има.
Ма ја колку пати на маж ми му се лутам, ќе се разврти низ кревет, како он мрда така кревет вибрира ради нерамен паркет,паркет крцка, абе оригинал земјотрес. А јас и осетлива сум. Он нема ни да осети да не почнам ја да кревам паника. Малце да се насмееме. Иначе да, се зависи од градба а и локација. Пример на партизанска кога ќе помине некој "фраер" со бас у кола стаклата од прозорите буквално вибрираат. Стари прозори дрвени. А не па на земјотрес, се буквално крцка.
Леле па тие у 2016Мислев дека земја ќе се отвори... А имаше еден и во 2020 или 21 како ми здрма регалот,само што немаше да се преврти Оф,оф,ќе дојде ова и кај нас
Скопје. Заниша , приметив и по вртелешката од бебешкото креветче Изгледа мал беше . го нема никаде …..