И на emcs пишуваше дека има непотврден настан, осетив и јас, кај граница на Косово негде бил потврдено е сега кога рефреширав страна, 2.2 на длабочина од 5 km. Уствари на мапа го обележува како во Скопје да си е.
И јас мислам дека е Скопје..Нели 4 км од Скопје пишува, а 75 од Приштина.. Многу јако се осети како за земјотрес од 2.2 за да не е во Скопје хаха
За иста работа зборите. Границата е на 4 км од Скопје. Исто ви се фаќа... Практично, подрачјето на Скопје е епицентарот...
Скопје најмногу се осетил зошто е баш баш трусно подрачје, а и општо цела територија на Македонија е склона кон тоа.
Па сигурно не треба под Александар споменикот да стресе за да речеш Скопје. Башка ене внеси ги локациите на мапа според longitude and latitude и ќе испадне дека земјотресот е до населба Бутел. А зашо велат до граница, на страната, кој знае. Автоматски така им се геолоцира...
Па еве у куќа и се осети. Прво мислев да не ми се причини и онака неспиена сум ама стварно имало. Не сум нормална, си мислев пред некој ден одамна немало и ете ти. Ај бе, не е страшно отрпнавме после тие од 2016 и нека не се повторат никад.