И во Битола многу се осети. Не памтам ваков земјотрес претходно да имало тука. Излегоја надвор сите комшии. Бре! Сега на штрек треба да седиме.
Епицентарот бил во близина на Кичево па затоа најмногу се осети во западна, (покрај кичево) во битола, охрид, прилеп... А скопје не се осетило толку пошто подалеку демек... Ако цела мкд колку една дланка е
Битола премногу се осети, прв пат сеќавам толку силен да имало. Подобро е што сме на прв спрат ете, комшиите од 5/6ти спрат сите надвор излегоја. Само да не се повтори аман, сите на штрек сме дома.
I vo Tetovo se oseti onaka dva pojaki i eden poslab , pokraj ovie go osetiv i onoj pred nekoja vecer , okolu 2-3 saat nokje ..
И во Скопје се сетија првите два и потоа уште едниот во 7 и 15 што беше ама послабо. Дане имало уште два после овие.
Ja sum izgubena u svemir.Vcera 2 pati zdrmalo moite se uplasija jas nisto bukvalno ne osetiv,a bas lezevm.Kade imase pred malce?Ako imalo vo Skopje pak ne osetiv
Vo Bugarija bil ovoj pred 10-20 min., ne znam od koj grad se chlenkite shto pishuvaat, jas nishto ne osetiv.
Вчера два пати осетив тресење, иначе во Скопје, веројатно сте во куќа или на понизок кат од зграда па не сте осетиле. За секој случај ја тргнав сликата од над креветот да не ме утепа на спиење.
Па зошто од Бугарија е јас толку го осетив ние во Кочани сме. Како да е убаво залула, мене ме загрижува во секој случај не е добар знак неколку дена по ред да тресе
Еве сега пред 15-20 минутки,се осети земјотресот мајка ми како пто седеше во фотљата почна лево десно да се ниша а многу е тешка и телевизорот почна да се лула,лелле колку страшнооо се преплашивме.А замислете само како им е на тие во Кина тму што има секој ден земјотреси а тоа згради паѓаат и се се руши.Инаку,од Кочани сме.
да и јас вчера си седам на кревет и наеднаш почна да ме тресе, ко да ме ниша, и влегува мајкамим надвор беше и таман да и кажам ме превари вика сети земјотрес? Лелее нека не чува господ сите, мислам дека од се има спас ама од земјотрес и поплави нема
Neli Ijas go osetiv. Dva pati. Edniot vo 18:33 a drugiot po dve tri minuti...taka nesto bese. Na mojov mu se vdade saat da gledat.