Само што влеговме во 2те соби во кои никој не престојува... луѓе верувале или не шкафовите сите до еден беа отворени.
Го променија http://www.emsc.eu/Earthquake/earthquake.php?id=529883 4,4 било, некаде кај обиколницата
Денес подобро да не сме Поплавата не беше на арно, еве се потврдува на дело. Само да не се повтори 62 и 63 год
Затвори очи, гушни си ја перницата (или маж ти) и мисли на убави работи Нема да има нов..не мисли на лошо. Ние па накај епицентарот најдовме да збориме за позитивни мисли
Нееее..ич Од ова земјотресиштево ќе треба да почнам уште рано да чистам Што му требаше..да се мачам сега...
Стрaшен сoн + земјoтрес = Сериoзнo, дoдекa се oсвестувaв ги oсетив рoлетниве кaкo се дрмaaт. Земјoтресoт нa крaј гo пoчувствувaв. Слушнaв сaмo декa тaткo ми рече стaнувaј, стaнувaј и шпринт нaдвoр избегa. Не ни влезе дa ме рaзбди. Мoрaм дa му гo пoфaлaм рoдителскиoт инстикт. Не сaкaм дa пoмислaм штo ќе беше сo мене aкo зaдрмaше пoјaкo и сo пoследици. Дaјте му oрден нa чoвекoв!
Е баш комшиите што дежураат на балкон, ги нема Нема да се правам вредна со сила, додека не видат дека чистам, не мрдам
A ti na niv im dokazuvas ? hahhahah ti im cistis na niv ? ne veruvam ... oni tebe ti cistat ? JOK ... zezni gi denes
Jacina vtor zemjotres 4.4 epicentar smilkovci-cresevo. Prviot bese 3.9 na tromegjeto megju srbija kosovo i mk a vtoriov kaj nas. Eh moe makedonce nitu izvestuvanje na tv ni nnisto pa sramota! Pustile muzika po tv posabajle a ne vesti! Abe mislis ramno Kumanovo ni e!!! P.S samo da kazham Gospod da ni e napomos,no taa voda taa poplava nisto arno nema da ni donese.Imajte ubavo utro posle strasnoto tresenje.
Како ма.. они ако не ми ставст плус, цела населба ќе ме разбере дека не сум чистела Еј се пресмеав за ова.. еднаш ме оговарале колку често (секој викенд) го тресам тепихчето од дневна Друга комшивка ми вика...вака и вака слушнав.. Па и викам - во право се, ама немаат тепихче како моето, затоа не знаат мака што е Ќути комшија, спасивме глава Штом не кажаа на радио вести во 8, значи пола СК не осетила..не е толку лошо
Jas sepak bi rekla deka trebase da go ocekuvame ova. Taa poplava nisto dobro nema da donese. Postarata generacija babi dedovci ubavo kazuvaat..'62 golema poplava, '63 zemjotres go srusi Skopje..
Добро а новава скала за мерење на земјотресите кај да ја споредиме со Рихтер? Пошо вака стварно не сфаќам колку беше јак. Ама чим мене пијана ме разбуди и ме свести...