Јас осетив два земјотреси, првиот тој јакиот и после неполна минута уште еден ама ептен слаб и краток
A te gledaat li na koja terasa go treses teihceto ? hahhaa treba i toa koga se bez svoi zanimacii i zivot ili tie tvoite izgleda mnogu tragicen zivot imaat pa, tebe te gledaat ... mn lugje ima sto se za zalenje i taka si se tesat. Ti za komsiite nemoj da spies, ne cini hahahhahah
Татко ми ми има кажувано за земјотресот и поплавата, од лично искуство. Он е 68 годишен човек, секогаш вика - таква слика како 63та никогаш да не се повтори.. Поплавата била лоша, ама земјотресот.. И најлошо од се, на спиење ги фаќа луѓето..нема спас. И не..поплави без последици низ годините, не верувам дека можат да се случат. Земјата си работи.. Аааа само на големиот балкон ме гледаат. Мора да ме видат, не зезај сега.. Попис прават на сите, на храна, чистење, ако носиш пица или ако ти донесат одма црта во тефтерот.. 18 саати на ден се на балкон, доручек и вечера таму. Па сега процени
Pa posle ovaa poplava shto drugo da ochekuvame.. Tatkomi e roden '63 . Babami od strav se vratila doma od bolnica i doma se porodila.. strasno!
Споен викенд... Се мислам дали се имаат вратено луѓево од одмори. Пет - шест сабајле се беше празно и улици и автопати. Ама да, сепак ќе кажеа нешто ако беше сериозно.
Katastrofi gi splotuvaat nema vreme za ogovaranje. Ako se razraboti od poplavite neka ni e so srekja.
Чекај не кажаа на вести?! Сериозно? Како бе не осетиле, цел кревет ми го раздрма... Еве ја под Водно на 5 мин од Центар и двата не да ги осетив.
Eve vesti na Tv Nova. Strasno! Epicentar Lipkovski Region. Pomaliot zemjotres bil u 4ineshto sabajlevo. 10km dlabocina i zatoa ne sme go osetile.Dodeka ovoj vo 6:58 bil na 2km dlabocina,so jacina od 4.4
Мртво е споен е викендот, за 8 ми што беше сега. Сите заминаа, кој Гр кој Банско.. Вчера на автопат накај Шарлота дури и језиво ми беше да одам Ништо не кажаа..ништо. А очекував, прва програма, јавен сервис бла бла..радиодифузна такса еве на што ќе платам
Исто сум и јас како тебе, под Водно, ама по настранично хаха и ептен јако се осети првиот, цела куќа се затресе
И бензинскине беа празни. Јас радиодифузна такса ја разбирам како поле на... не... ја разбирам како такса за користење на нелиценциран спектар - такаречи такса за WiFi. Ај да заќутам пред некој да ме слушне и навистина така да биде.
Ааа синоќа кај 10 навечер 15мин поминавме на Макпетрол кај нас и само 1 кола застана Него да не сум офтопик, овие на нет се предомислија, сега викаат не бил 4.4 степени.. А прееска 4.4 пишуваше Не халуцинирам, жими се
Сега прочитав дека бил 4.4 на 2 км длабочина во Аеродром. Сите различно пишуваат. Уште адреса да пишеа. И како може да е толку силен, а на скала да има толку ниска вредност?
2 работи се сигурни Добар земјотрес стресе бидејќи ваков немало бар 20 год Време е да се преправам дека не ми фуфка и да идам на кеј да трчам едно 5 саата.
Лејди јас како што ја разбрав новава скала покажува помала вредност од Рихтер. Значи сепак бил така јак земјотресот како што го осетивме, ама вредностите се помали со новата европска скала.