Ова здрма јако, се покакав од страв а бев на ниско на земја. Кој знае дома во зграда шо се има десено. Страв ме фаќа да не има трет појак....ооофффф
5.4 бил овој. Ако нешто се случи пак, застанете до најблиската врата над надвратникот, тука е безбедно, не секогаш има време да се излезе надвор...
Мене на ручек ме фати, почна се да се мрда столови, врата се. Неможев да се мрднам од столот како стаписана бев, сега почна и да грми. Што стана сево ова, почнав да се плашам искрено.
PS: Телекабел 1970-01-01 00:14:12 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing 1970-01-01 00:00:10 6-Notice M571.1 Ethernet link up - ready to pass packets 1970-01-01 00:00:10 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing 2016-09-11 15:10:07 6-Notice M573.0 Modem Is Shutting Down and Rebooting... 2016-09-11 15:10:07 3-Critical R004.0 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance o 2016-09-11 15:10:07 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing 2016-09-11 13:53:48 5-Warning D103.0 DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response
Леле ќе прекине ли ова веке аман. Се тресам цела внатре бев и све живо и диво се тресеше. Пред искачање надвор пред мене паднаа цигли од надвор ама имало господ ништо не ми е. Да ти е страв дали ќе се деси или не пак. Недај боже да се повтори.
Drugo I nema da kaze panika da ne se sozdava ama dzabe mn tresese, Bog da ni e napomos, da prestane tresenjevo
Една од најстрашна природна појава наречена земјотрес. Незнаеш кога ќе мавне и со колку ќе мавне ,а кога ќе мавне седиш стаписан и гледаш каква ќе ти биде судбината , ќе се сруши све на твоја глава или ќе живееш уште еден ден да догледаш сериите Тие неколку секунди седејќи и чекајки да престане се најстрашните, за све друго можеш и да се спремиш ама за ова никогаш. Затоа е најстрашната природна појава. И КОГА ИМА ЗЕМЈОТРЕС НЕ СЕ ВРИСКА И ТРЧА ПО СКАЛИ КО ЛУДАЦИ АЛОООООО
Звучниците ми паднаа на глава, витрината се преврте се е лом,што другоо? На комшиите им испопукаа стаклата... денес нема сон за мене. Ова беше каде-каде појак од сабајле... сабајле4.5 сега 5.5 да се надеваме дека следниот нема да биде 6.5
Јас спиев и одма срипав,се живо се тресеше во куќава.. Вазни испопаѓаа,чаши се искршија слики се тоа до сега собиравме од под Јас многу се исплашив...
Не сум Скопје, ќе идам после и страв ме фаќа. Ваму го осетив овој пред пола саат што беше, а тој сабајле не. Уште пак и сама денеска ќе си мочнам в гаќи.. Се надевам нема да има повеќе.
Држте се Македонци! Ова веќе е претерано. Битно од сеизмологија сабалјево рекоа нема место за паника. Ебати државата ебана, земјотрес ќе предвиделе.
Мене вакво нешто прв пат ми се случува. Сабајле осетив, ама не обратив многу внимание, бидејќи навикнат сум секое сабајле да ми тропаат и тресат овие што ја прават улицава, ама сега беше... Ептен се извадив од памет, од што тресеше влезната врата сама си се затвори.
Нема место за паника се мисли на тоа дека нема да има катастрофални земјотреси, овој беше најјакиот. Тие што се во куќи осетиле помалку, ама тие што се во згради ги жалам, којзнае како се осетило. И нема врска земјотресот со поплавата, чиста случајност е тоа.