Еве мaјкaми ми пишa ќе зaгинелa зa мaлку сo кoлa нa стринa ми им прснaлa шoфершaјбнaтa вo вoжњa , сестрaми дoдекa билa нa рaбoтa вo сити мoл им кaжaле сите дo еден дa гo нaпуштеле oбјектoт
Пострашно нешто досега не бев осетила , се претресов и јас после пола саат уште неможам да дојдам при себе,слеговме долу сите пред зграда но веќе почнаа луѓето да влегуваат дома па дојдов и јас ... дајбоже да не се повтори пак
Што се случува бе? Не сум од Скопје, но и кај мене земјотресот беше пресилен, не сакам ни да помислам како било во Скопје Да се надеваме дека нема да има повеќе, ова беше страшно...
Да не мешаме науки и религии сега. Ако изградиш куќа на место кое е ризично од лизгање на земјиште, кој ќе е крив што паднала куќата? Тектонските плочи се движеле и ќе се движат, and there is nothing we can do about it.
Земјотрес никако не може да се предвиди..Ако беше така немаше да има толку жртви од земјотреси во Јапонија.А и 16:30 помина
^ Не е можно да се предвиде точно време јас мислам. Сега па еве кажаа нема место за паника пак да има ваков земјотрес оти се случувал еднаш во 10-15 години. Аха нашиве многу стручњаци испаднаа бе, така викаа и после тој сабајле.
Овој пред саат и нешто беше најголем до сега. Јас викам имаме среќа што дрма само неколку секунди, да дрма повеќе отидовме. Кај нас дома испопаѓаа плочки, вазни и еве малку во собава ми испукал ѕидот, минимално е. Не ми е јасно како можат да кажат дека е нормално ова? Сериозни ли се со изјавиве од „стручњациве“? Како може во рок од 5-6 саата да задрма 5 пати и тоа да е нормално.
Уште три земјотреси после јакиот. Добро е што овие се со помал интензитет, значи тлото се смирува. Ова се добри вести.