лелее господе и ти мајчичке богородичке чувај не сите нас, само ова чудо да не ни се случува, сите да сме живи и здрави , сите чувај не од земјотреси поплави, пожари, ова денеска што го осетивме сите ние да биде последно, дај ни само мир спокој и здравје, тоа ни е најбитно... ! Амин! Лелее ама сум паничарка мислам цела снага ми се стресе прееска, ова последен земјотрес да ни биде,
И јас го осетив тој од пред саат и пол време. Секунда-две беше за среќа и не дрмаше многу. Вечер тешко дека ќе заспијам. Аман, дај Боже да е последен тој и доста беше веќе.
@biGirl јас можам да кажам дека сум голем верник, прееска кога го осетив асмо што се избањав и испаднав од купатило влегов во соба да се облечам и така седнав на кауч па и се заклучив и кога здрма сите моите испаднале надвор јас од паника додека отклучив запра и испаднав надвор и по некоја минута влегов дома, одма си ја земав мојата икона со мајка Богородица и Исус и се молев готова бев да заплачам, нека ги слушне Богородица моите молитви, на сите ќе ни помогне, лелее еве и сега солзи ми навираат, тешки да бев појака и постабилна личност за вакви работи, ама неможам премногу сум осетлива :/
Му се зема силата полека дечки. Ноќеска може само минорни да има, ама сепак, јас мислам поминаа и афтер шоковите, така да, се надевам а и мислам дека ќе имате мирна ноќ.
Сиѕе ги осетивме.Не разбуди утринскиот,па после ушт еден...и после тој најакиот...па после уште неколку..и оној околу 21.Ај што дрмаат ама какво татнење има ужас.Ние сме во куќа и се осеќаме.Нека престанат.И око да склопиме раат ноќва.
Јас не сум паничар, но она денес во 15 баш ме стресе убаво. И одкако излегов надвор не бев сигурна дали нозете ми се тресат или земјата под нозете. Многу лошо чувство. Да се надеваме дека ќе нема веќе.
Ова го знаев ама сепак си реков да си проверам пак хаха Земјотресот на Суматра, 2004-та година. "Normally, a small earthquake might last less than a second; a moderate sized earthquake might last a few seconds. This earthquake lasted between 500 and 600 seconds," 10 минути тресење луѓе! 10 минути! хаха
Многу потреси имаше, тие што беа посилни беа, ама татнеше и во меѓувреме. Сега скоро пак имаше некој татнеж со малку тресење ама не беше воопшто страшно. ~во 22 часот: Дел од пријавените струја снемувања трафостаница ЕВН - Скопје 1, Васил Главинов, по трансформатори: Чаир - Макпетрол Триангла - Методија Андонов Ченто Маџари - Карл Хрон Маџари - Макпетрол Складиште, Благоја Стевковски Маџари - Перо Наков, рампа Маџари - Никола Киров Мајски Сингелич Илинден Трубарево Петровец Катланово Блаце Додатни дефекти, од други реони на повеќе места: Центар Лисиче Аеродром Кисела Вода
Јас го осетив тој во 3 и нешто и се преплашив да ви кажам искрено. Прв пат во живот осетив земјотрес.
Utre sum od sabajle na rabota ama tesko da kje se spie vecerva bev izlezena koga zdrma preeska vo 15:10 se ukociv drmanjeto bese strasno ama zvukot lele uste po strasen mnogu mi e strav.Neka ni e gospod na pomos.