Имаше вечерва? Дека јас ептен цврсто спиев и ништо не осетив,а додека заспиев таман ќе склопев око и за 5 секунди се будев затоа што ми се причинуваше тресење,ама ете сум заспала.
Колегиве на работа кажаа дека имало слаб земјотрес околу 4 сабајле во Скопје, ама ја не сум осетила ништо, кома систем.
Гледам,здраво Македонијо,и се јави Павлов,кој искрено јас не многу го разбирам и рече дека ќе има поголем земјотрес на Големиот Крст Кога е тоа?
http://www.srekja.mk/vo-ovie-skopski-naselbi-e-najrizichno-za-zhiveene-poradi-zemjotresi/ interesna statija citnete
Dobro utro... Ete me posle 3 casa.. Kako ste Kiki Maus,zaspa li srce?Jas samo sto zatvoriv oci zaspav..Stanav ziva,voda.Vcera cela,vecer mi se tresese teloto ja mislev toa zemjotres e.Bukvalno mislev deka,celo vreme trese...sum zabegala od strav. Se nadevam nema novi aftershockovi denes,imajte ubav den
Поима немам,побарај на фејс.Владо Павлов и прочитај ги коментарите. Мислам дека е од Кочани и секогаш коментира нејасни работи,барем за мене
Јас луѓе легнав накај 12, а заспав во 2 и цела ноќ се превртував во кревет. Спиев на штрек, ама за среќа и да имало и да немало пак ништо не осетив. Вчера се уклучувам на фб и луѓе што не се изначитав... Од Бајрам до 9/11... Си викам имаат ли луѓево памет? Мешаат неповрзани работи во врска со земјотресот. Па и уште некои како им се диват со коментари од типот "Браво" "!!!" Колку ми е мил на мене животот јас си знам, немаше потреба од статусите и твитовите за да сфатам. Секогаш ми биле гревни луѓето што на вакви денови гледаат да дојдат до некоја социјална слава и соберат што повеќе лајкови...
Али добро чим затворив очи , ги отворив сеа. Ми беше драго што нема цигла паднато на мене кога се разбудив Него според страницата за земјотреси преку ноќ најблиску што имало земјотрес било во Грција и Турција и толку, Македонија немало ништо. http://quakes.globalincidentmap.com/ Чим немало ни мали значи завршило. И научно е докажано дека поплавите немаат врска или пак голем удел во земјотресите, поплавите биле во 62 год и дури цела година после бил 63 земјотресот, и по ова сите почнале да веруваат дека секогаш после поплави има земјотреси... Поплавите зафаќаат 100-500 метри од земјишната површина , земјотресиве се 2000+ метри А сега порталите наши куртонски ќе искористат да си земат лајк плус и ќе почнат со предвидувања нови и што знам што
Бев во Скопје за време на тој во 3.10, на трети во Сити Мол. Само што почнав да јадам се растресе сè. Двапати удри посилно, потоа околу десетина секунди се лулаше лево-десно. Децата врескаат, сите трчаат некаде, луѓето паѓаа по ексалаторите. Тие штандчињата што се, сè на земја, скршени работи... Хорор. За 10 минтуи го евакуираа речиси цел Сити Мол. Само не ми се јасни луѓево, се затрчаа по скалите, ќе стигнат до долу за 10 секунди, обавезно. Јас само во место стоев и ја држев масата да не се обрне. Јадењето ми беше на неа де. Шала на страна, малку ми фалеше и мене да се пикнам под маса. Ми рекоа дека по тој имало и други послаби. За среќа во Струмица не се осеќаа.
На сета мака ме изнасмеа... Пред да излеземе вчера ја набзинка пипи и викам ако почне сеа, готова сум ... И моја Кики сакаше шатор и реко мали ај опрај се Амааа вчера барав! Освен што настиав синус нишо друго. Прв пат у 6год сите комшии ги видов.Прв пат у паркот у маало седнав . Ризик јак, мила душа.. Заспав. За некое чудо. Од Божја воља не се бега и тоа е тоа.
И тaмaн дa пишaм декa сè е вo ред, немa местo зa пaникa и декa се смири, еве ти пaк. Амaн веќе. Не знaм штo дa ви кaжaм. Бидете нa штрек зa секoј случaј. Сaмo дa не зaдрмa кaкo oнoј вчерa вo 15:10, сaмo тaкoв не.
Уште aftershock-ови, уште паника, ненаспани, под стрес, искрено дечки Господ нека ни е на помош со оваа катастрофа