Ако веќе зборуваш за точност, осигурај се во информациите. 5,3 беше тој вчера. Инаку страшно е ова луѓе...
Рацеве уште ми се тресат. На вежбање бев и на крај имаме медитација, си велам таман да ме опушти малце после стресовиве. Таман легнуваме коа почна да дрма, истрчавме по чорапи надвор . До дома по скали се качував. И наводно цел месец ќе имало вакви афтершокови. И 4,8???
По скопскиот во 1963-та речиси цела година имало афтершокови. Инаку последниов во 19:54 беше 4,8 епицентар на Косовско - Македонска граница.
Сите пред зграда само ја у зграда сум моментално изглеа.... Мислам дека нема потреба од паники ... не се знае што ќе биде.
Инаку земјотресите при чиво ослободување на енергијата е хоризонтално, и брановите се шират хоризонтално.Тие не се опасни бидејќи радиусот на јачината се шири и ослабнува.. Земјотресите чиа енергија се ослободува вертикално,тие рушуваат и се најјопасни.Затоа што тие брановите идат надоле и нагоре.. а горе на површината сме ние. Тоа зависи како се движат тектонските плочи.Хоризонтално или вертикално..
Јас мислам дека беше вертикално бидејќи лустеров дома не се мрдаше лево - десно. Срцево ќе ми застанеше.
Јас мислам престанаа, ова веќе е лудо. Се надевам дека ќе престанат Нека ве чува Господ.. Ве мислам иако не Ве знам
Да де, најбитно е времетраењето, на пример овој сега траел 5 секунди, што е долго бидејќи не беше слаб но беше длабок за разлика од тој на пладне. 5.5 беше ама добро ај, мисли си како сакаш. Јас ти кажувам сигурна информација.