5.3. Беше и не се прај сеизмолошка станица кога незнаеш и нема што да ме убедуваш,оџакот не ти паднал во кревет туку надвор. Така да искулирај.
Не мoжaм уште дa се смирaм. Душaвa ми се тресе, a тaмaн мислев декa е гoтoвo. Амaн, Гoспoде, aмaн некa престaне oвoј терoр. Гoспoд сите некa не чувa.
АСНОМ Лисиче е темно, нема струја во зградите и на семафорите кај мостот на Вардар. PS: Телекабел пак нема интернет Триангла.
Не се правам туку сум, ти се правиш дека си и викаш да искулирам. Оџакот не ми паднал во кревет ама сепак паднал, јас ти викам дека доколку не дај боже се случи такво нешто, масата не е место за криење. Што да искулирам не знам, ти кажувам точна информација сакаш верувај сакаш не, не ми е гајле. 5.3 било ајде, за да бидеш задоволна.
Што не ти е јасно? Не се правам дека знам туку сум, значи знам од прва рака. Друго нешто те интересира?
Обратно. Хоризонталниот бран е поопасен. Спојлер Surface waves in earthquakes can be divided into two types. The first is called a Love wave. Its motion is essentially that of S waves that have no vertical displacement; it moves the ground from side to side in a horizontal plane but at right angles to the direction of propagation. The horizontal shaking of Love waves is particuly damaging to the foundations of structures.
Мислам дека редно е да се прогласи вондредна состојба , и населението да се евакулира , и да си ги повлечиме роднините во другите градови . Ова е траума ..
Wow, работиш таму? Или ти го предизвика? Инаку ти беше кажано да не се правиш сеизмолошка станица, а ти рече дека не се правиш, туку си. Изгледа не сум јас таа на која нешто не и е јасно.
I jas dva pati osetiv.Edniot bese kratki tresenje dodeka od drugiit i prozori i se se tresese..Mala bese razlikata megju dvata.
Немам јас што да бидам задоволна, јас не ги измислив превенциите па да се правам паметна. Ако ти е гајле не ми се правдај. Рипај од тараса крши глава биди будала пошто се правиш многу паметна.
Двa беa луѓе. Едниoт крaткo трaеше и беше пoслaб, a пoсле две-три секунди се случи oвoј пoјaкиoт. И не се кaрaјте, aмaн. Не е ни време ни местo. Вo мoевo мaaлo дoјде и брзa пoмoш. Не знaм штo се случилo. Стрaв ми е дa oдaм дa се бaњaм, дa oдaм вo вц рaбoтa дa си зaвршaм. Зaбoрaвив дa кaжaм декa седевме нa дoлниoт спрaт кaј чичкo ми и стринa ми и мaче еднo штo гo рaниме беше сo нaс внaтре и нaеднaш избегa нaдвoр. Дефинитивнo oсеќaaт живoтните.
Луѓе кој е овој Владо Павлов? Пред неколку месеци ова го предвидел за земјотресиве деновиве, и вика дека имало вулкан кај Скопска Црна Гора.... Ова веќе било вулкански...