Ја мислам дека сега е поголема веројатноста дека ќе умрете од срцев удар отколку од земјотрес. Спијте мирно аман, ако се деси - ќе се деси и нема да можете да го спречите ако сте будни. Немојте да бидете нон стоп под стрес и без спиење, оти од шала после стварно ќе ви отидат нервите на млади години. Ќе развиете и анксиозност и притисоци и тахикардии и сешто. Секој жив човек се плаши од земјотрес, ама па не мислете нон стоп на тоа.
wooowwww sjdgo vidovitata Dosega mi licheshe na bliznaci, ama po reakciive denesss Koga ja otvoriv temava, ti naletav na mislenjata, da ne znaev kako e situacijata, kje pomislev apokalipsa e srede Sk. Bidi povozdrzhana, ne si sama vo ova. Kako za site, taka za tebe
Сега се осети пак, во 03:07 беше и по навика веднаш станав и тргнав кон спалната кон децата. И онака сон не ме фаќа додека тие спијат, земав да пополнувам здравствени легитимации за нив а тие спијат со татко им во друга соба. Цело време сум на "штрек", веќе досадно почна да ми станува. Од вчера наваму се стресувам на секое дрмање и бучава, денес два-три пати осетивме земјотрес и двајцата по едно бебе у раце и правец надвор од куќава, веќе до тераса престанува. Сега сфаќам како им е на јапонците. Мајка ми ме извести дека земјотресот вчера испобутал работи во мојата соба, меѓу кои и вазна поклон од маж ми и се искршила на парчиња, се изнервирав, баш сакав да си ја земам. Не ја пријавив штетата, не можат да ми ја надоместат штетата која е од емотивна природа.
Не е можно да не се исплашиш во таква ситуација ама ајде релакс малку...Еее многу сме се испаничиле.Ќе биде тоа што треба да биде колку ние и да дискутираме на оваа тема.Само размислувајте позитивно Еве и една слика да се насмееме малку после целото ова
Не беше баш земјотрес, туку повеќе како бучава само, два пати ја осетив ноќва, покрај земјотресот кој убаво се осети околу осум часот вечерва. Можеби јас сум опседната моментално па секоја бучава ми е земјотрес ама претходниот пат и мм ја осети бучавата, така што не сум забегала и навистина е чудна работава веќе. Не сме близу, но секое движење и звук го осеќаме сите. И онака требаше да станам во 6, па не ни легнувам.
официјално нема забележан земјотрес последниве 7 часа ајде легнете и одморете малце ке добиете напади на паника или срцеви удари од не спиење и цело време под стрес
Луѓе јас колку и да сакам, ноќва не можам да заспијам. Чекам да се раздени па може полесно ќе заспијам. Последниве во 2-3 не ги осетив.
Јас осетив нешто ама незнам колку беше сатот. Сум заспала,кучињата лаат како луди па ќе прекинат па пак.
Шо е со бучавава? Како некои хеликоптери да летаат. Слушате? Јас цела ноќ око не склопив, сон не ми доаѓа, а така сакам да спијам да се одморам.
И јас слушам некоја бучава од прееска, ама за да не се вадам од памет си се тешам дека од колите надвор е. Прееска ко да слушнав прозорите да се тресат, ама одма проверив на странава за земјотреси и немаше ништо. Да се раздени уште малку и ќе пробам да заспијам.