У пм... Надвор некој тресна врата од кола , ја како забегана трчам . Одма тука да проверам после секое мое клатење, а ги има многу. Лелеее тоа звукот не можам да го извадам од глава Ја таа што не осеќав земјотрес.. Значи не трипам , имало....
кажи го тоа на мојава мачка 2 дена око не склопи на поголем штрек е од сите нас дома ...и нас соноот ни го зеде вечерва
http://m.emsc.eu/earthquake/latest.php?min_mag=n/a&max_mag=n/a&date=n/a&euromed=World Тука нема никаква информација.
Абе што е со мачево дечки, маука, вознемирено е многу!? Се крие под тераса ќе излезе и бара надвор. Ќе се збудалам веќе, аман. Едвај заспав вчера, под седативи, но со тензија.. Еве сега моиве на вести прочитале дека се активирал Вулканот во Индиски Океан..Не знам колку е веродостојна информацијава. Сабајлево околу еден видов вознемирен глушец кој трчаше наваму натаму и пиштеше.. Воедно слушав чудни звуци како припрема за земјотрес, ваљда тектонско придвижување. Не знам луѓе, може се трипам ама...
Mojaта мачка спие ко заклана денес цел ден после 2 дена. Јаде, се гали и пие вода. Мене ми е доволен знак дека ќе биде се во ред.
Не се паничи за без потреба. Јас си се плашев од сопствената мачка овие два дена каква беше. Се кострешеше, ржеше, напаѓаше. Може да е сеуште во шок твојата. Мои другари им исподаваа на нивните по малку б6 внатре во храна да се смират. Мојата да не се смиреше исто ќе добиеше пола во храната. Не се плаши, пробај да се смириш ради себе. Ако не дај боже нешто треба да биде, немаме кај да бегаме. :/
И не верувaјте нa секoгo и сештo. Тукa вo земјaвa секoј втoр стaнa исцелител, предвидувaч и не ти знaм штo.
Ама и вие меѓу себе сами си ја правите тензијата. Премногу паника гледам на темава. Можеби треба да престанете да читате форуми (вакви теми) и статии од рекла-казала портали.
А што ќе добијат со тоа што ќе направат паника!? Некој не размислува дека има луѓе пречуствителни,и дека им предизвикува стрес,а знаеме стресот што му прави на организамот Ич не ми е јасно,ама ај
Pa za portalot da ima poveke citanost se razbira toa mu e celta, a coveckiot mozok po priroda go peivlekuvaat negativnite informacii
Не ми е јасен,а и никој не излегол да се изјасни,за што го сматраат. Сум го слушала многупати на тв,редовен јавувач на контактни емисии,а изгледа ретко кој го разбира ,што сака да каже А мене ме плаши