http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=530562 Овде е 3 http://quakes.globalincidentmap.com/ Овде е 3 Ама 5 изгледа ќе да е.. инаку јас не го почуствував.Пред некој ден кога беше 5 се тресеше цела Македонија.Сега барем јас не осетив..
Има разлика помеѓу изјава: „нешто големо ќе се случи„ и „земјотрес ќе се случи„ И да предвидел, каква корист од тоа??? Предвидувањето има смисла ако нешто може да се промени кон позитивно. На пр. утре ќе врне дожд, земете чадор... а не нешто големо ќе се случи, не знае никој ништо што, важно големо ќе се случело. Па што ако се случи големо? И без таква најава би се случило. Така да не предвидел ништо, само скриена желба за внимание - духовно гледано жед за одземање на енергија од другите, такви има милион. Не им дозволувајте да ви ја цицаат енергијата.
Само што сум заспала, ја слушам мајка ми вришти, се будам и осетив ептен мал потрес. На секој земјотрес она вришти. Значи женава толку ме вади од памет што мислам дека на бајачка ќе завршам.
Живеам во Бутел, во близина се епицентрите. Јако ми е ептен. Шала на страна, се миев заби и кога здрма си ја збрцав четката во грло.
Vlado Pavlov 11 септември во 00:05 · Kocani, Kočani Municipality · Се ќе се поклопи , се ќе си дојде што е најавувано !! (значи ова е пишано на полноќ, а земјотресот се деси 06.55) еве друго...... Бог не потести за 11 септември денот на трубите и го најави неговото доаѓање на денот на Големиот Крст !! Од нас зависи , денот на Големиот Крст дали ке биде катастрофален или ке помина како Јована отсечена глава !! и трето (ден пред земјотресот) Од утре 11 септември трубите ќе трубат за последниот печат п.с. надвор глувциве ко ненормални бегаат и испуштаат звуци, ми гади мислам до мене се...ќе полудам, уште глувци да слушам ми фали....
Jas ke umram ne mozam veke, psihicki zabegav od nedelata.. muva da mi preleta se vadam od pamet.. Aj zaspij sea
Па добро, ама не дека е обичен ден, туку е верски празник: Отсекување на главата на св. Јован Крстител.
Можно е уште да има?! Кога кажаа на последните вести дека во скоро време нема да има таман мислев дека ќе можам да спиам и ме здрма повторно.-.-