Тие работи ги пишува во Библијата А дали се глупости... ќе видиме Патем не ги спомнав јас истите тие работи.
Јас како што го разбрав програмчево овој го осетивме сабајле во 8. EMSC @LastQuake 18h18 hours ago M4.4 #earthquake (#σεισμός) strikes 36 km W of #Pýrgos (#Greece) 19 min ago. Effects reported by witnesses:
Статистички гледано, според експертите од областа, вакви земјотреси имало еднаш на пет милиони години. Барем нека си признаат дека не можат точно да предвидат и тоа е тоа.
Ја би те советувал да не ја злоупотребуваш религијата со цел да шириш паника дека Господ ги казнува Скопјаните затоа што на плоштад имало славење на католиците за мајка Тереза. Демек на Господ му е убаво кога луѓето обожаваат православни светци, а се гневи кога обожаваат католички светци? Некој католик на ова би ти одговорил дека кога православните христијани отидоа да се поклонуваат на „светиот“ оган во Ерусалим, и случајно избувна пожар во Македонската православна црква во Сиднеј, пожар во српската православна црква во Њујорк, пожар во манастирот Валаам во Русија и пожар во грчката православна црква воМелбурн. Затоа повнимателно со овие сосила наместени коинциденции затоа што може некој со сличен аргумент да ти врати и за твојата вера.
Тоа што смируваат е фино,проблем кога вака здрмува и ако продолзи да дрма... што и да казат кредибилитетот им се губи. Не дај бозе да дојде до поозбилно и да треба да се смирува. или трај, речи едноставно, не мозе да се предвиди или не се бламирај. поддршката ми е сменета,не мозам да најдам некои букви.
Не следиш вести.Тоа беа наместени работи Не ја злоупотребувам јас никако.Отвори некогаш прочитај ја ако не ми веруваш.Ако не веруваш во неа тогаш не ја коментирај.И да не идеме офтопик...
Значи не си ја трипајте психата уште повеќе со такви морбидни работи бе луѓе, какви откровенија, каков јасновидец... во 21 век науката не може да предвиди земјотрес, па ќе предвидел некој си „јасновидец“ што сега првпат слушаме за него? Јас го блокирав на фејсбук да не можам ни од љубопитност ако ме копка да го читам, а и иритантниот член што шири напнатост и паника тука (се знае кој) ќе го игнорирам веќе...
Јас колку што сум информирана имало некоја изместена тектонска плоча во Турција и додека не се смирела таа ние ќе ги трпиме последиците. Обично во Турција кога имало земјотрес после два часа имало и кај нас. Ова ми го имаше кажано некој незнам колку е точно.
Рекоа на 100години 5 степени во 1928имало таков како во неделата па во 63 од 6'1 и во 2009 кога го дрмаше јужниот регион од Мк. Значи експерти што и да кажуваат зборат само статистики и предвидувања според тоа што се случувало низ годините.Тие и самите кажуваат дека неможе никој да каже и да предвиди дали ќе има,колку степени ќе е и кога ќе престане. Си се тешам сама,ако веќе има да се кратки и послаби
Има, и убаво кажаа дека се можни и нормални повеќе афтершокови. Никаде не рекле дека веќе нема да има, туку дека не се очекуваат толку силни како тој во неделата во 15:10 кога беше 5,2 степени. Но при тоа нагласиа дека со земјотресите не може никогаш сигурно да се каже, па затоа велат „не очекуваме...„ а не велат „Нема да има„.
biblijata otkriva se e sega dali nie dodeka sme zivi ke se slucat tie raboti ili ne tie ednas ke se slucat sigurno, a proglasivanje na svetci imanje nekakvi idoli osven bog toa ne ni treba
Луѓе кога ќе видам дека во Турција имало четири во рок од 20 минути, си викам кај нас океј е. Голема беше временската разлика помеѓу последниве два, да се надеваме дека се поретко и поретко ќе здрмува вака.