Мене од спиење ме разбуди, спијам на горно креветче од тие на два спрата и кога почна да ми го дрма креветот кога рипнав и гледам се се тресе, а ја сама дома.
Како мачка сум, прво се наежив па ми се стресе мониторот. Психа ме мава кога има земјоптрес. Вечер нема шанси да заспијам.
Јас си го мешав ручекот и ни осетив нешто ни ми се затресе, ама затоа 19730826 статуси на фб ме потсетија дека имало земјотрес. Фала ви пријатели :geek:
Обично не ме заплашуваат земјотреси но од ова пред малку срценцево ми прерипна. Јако здрма а и после тоа по малку се тресеше некоја минута ипол. Не иде на арно работава, некако многу почна да ни се тресе државичкава.
Убаво здрма, ако не бил силен, сега проверив, бил на длабочина од само 1 км, веројатно затоа така добро се осети. А јачина му била само 2,5 (тој во саботата беше 3,. Ама ич не сакам кога ќе зачестат
Последниот земјотрес во Турција бил пред 20 мин и бил со јачина 2,8, а претходно за цел ден нема запис дека имало силен земјотрес никаде. Најсилниот земјотрес денес во Турција бил 3, 9 степени пред 3 и пол часа. Не верувам дека на вести би кажале непроверена информација А денешниов кај нас бил на 1 км источно од Скопје [1 km E Skopje (pop 474,889 ; local time 15:04:20.9 2011-09-26) 8 km W Ilinden (pop 16,406 ; local time 15:04:20.9 2011-09-26)], на длабочина од 5 км (сменија од претходно) и бил 2,3 степени.
јас помислив дека некоја машина уклучиле овде во производство па така здрма лол. ептен сум специ за вакви работи додека разберам што било... ми се изнасмеаа колегите.
А јас си мислев сонувам кога ми се тресеше уште си се изнасмеав сама на себе така во полусон.Страшен уплав имам од оваа работа