Е не знам што повеќе да кажам! Луѓе! Ало! Експерти, научници, ширум свет не се осудуваат да предвидат земјотрес!!! Тоа никој не го знае! Не знам што само од кај ги вадите овие работи, па мајку му стара, возрасни луѓе сте и да поверувате во вакво нештоо
Е заради вакви луѓе Балканот е ваков, извинете за оф топик ама морав да спомнам Само да се ширело омраза, а еве сега и да се сее страв и паметни да се правиме, еден обичен смртник ќе предвидел земјотрес. Тоа ниту се спречува ниту пак можеш да го ,,надмудриш'' (метафора), само треба да си снаодлив да се спасиш, друго не се може.
На моја колешка, и пиша другарка што и е братучетка на снаата од брат, дека утре ќе не примеле во ЕУ, а ова биле тестови дали ќе ги поминеме... докажавме дека македонците се лавови и лавови ќе останеме...
Да си кажам искрено мене ми е страв. А не сум по природа некоја плашлива. Најмногу ме плаши тиа што не може ништо да се предвиди и се е оставено на случајноста. Спијам, ама како со едно око да сум будна. И срамота за луѓето што "предвидуваат" за по некој лајк и трошка внимание. Најважно е да останеме присебни. Без паника
Добро бре луѓе. Земјотрес може да акне во секој момент. Може да се смири на едно месец два и да лупне пак или па да не се повтори во наредни 10 и повеќе години. Ајде полека малку со паниките. Од паника ќе си направите само полошо. Инаку ако ве интересира земјата од неделата цело време се тресе додека да се намести. И тоа е тоа. Е сега некои ги осекјаме некои не. И тоа е тоа. Ако можеше да се предвиди земјотрес ќе се најдеше начин да се спречи. Доста веќе со паники.
Само едно знам дека станавме више несигурна држава и човек со страв искача затоа што секој ден по нешто се случува, де земјотрес, де деца мали киднапираат, е аман више до кога вака само се прашувам...
Ма апокалипса бре Oтсекогаш се знаело дека Скопје е на трусно подрачје, еден куп земјотреси не треселе. Ова не е ништо ново. На некои и сеуште се сеќавам бидејќи биле појаки. Јас веќе почнав да ја отворам темава ради разонода. До завчера бев под стрес ради тоа што го читав, но ова веќе се претвори во виц-рубрика
Последици од катастрофалниот земјотрес што го предвиде другарката на колешката од работа, во неименуваниот маркет...