Не паничете , без паники , без нервози така повеќе проблеми си стварате. И подобро е ако се деси полошо нешто било каква природна појава не само земјотрес е да си смирен и паметно да размислуваш, а со паники и нервози ништо нема да направите. Покажете малце храброст , па во Јапонија и на другите места каде што постојано има посилни земјотреси луѓето што да кажат? Досега ако вака се нервираа , недај боже сите од нервоза ќе цркнеа. Затоа треба паметно , смирено и да се контролирате.
Јапонија земјотрес за доручек имаат , Македонија од кога осамостоила немало 3 дена по ред да дрма, имало земјотреси ама не ми текнува да било некогаш ваква ситуација, секад било дојди и помини... овој не си иде,и се разбира дека ќе се паничи и ќе ти се врти у глава цело време дали ова е предигра и вистинското доаѓа наскоро.. посилно е од тебе се разбира... Така да нема споредување Јапонија и Македонија, плус Јапонија е друг свет, Македонија е Македонија.... Е како , па јас ослабев 3 кила за 3 дена од паничење и нервози. Најдобра диета, баш ќе те "потресе"
Ете помина и 16 и 15 и што ? Имаше земјотрес ??? НЕ ! И доста со вакви глупости тој од синок е последен и ваљда е афтершок и плус бил слаб .
Sovet. Pisete koga ke ima zemjotres. Vaka ne trupajte,se izvadiv od pamet mislev imalo pak a vo bus sum! Oset
Еве ви страна http://www.emsc-csem.org/#2 Тука ги имате сите потреси, за секунда што ќе се почуствуваат насекаде. Ако сте сигурни дека имало, идете тука, рефреш, ако има некаде Македонија, тогаш дојдете тука и пишете, А не на секој 5мин пишувате глупости, и разни разни срања.
Еве не убедуваат дека имаме јаки и издржливи згради така да не треба многу да се потресуваме,безбедни сме и на појаки земјотреси од 6,1 по рихтер. Блазе си ни!!!
Jas kaj 9 i nesto kakov zvuk slusnav se ispotresov.. Sega ne osetiv ama mene me drma sekoja sekunda taka da...nisto od osekjanjeto
Во 20:45 почувствував мало тресење, а исто така како што кажа погоре друга феминка во 9 и нешто слушнав звук како некој да чукна по џамот од терасата со камен.