Земјотрес!!!

Discussion in 'Општи дискусии' started by ElleS, May 15, 2011.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Па така кажи си, дека си архитект.

joy1 and baba Rada like this.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Не велам дека сум стручна ниту би влегла во конфликти..само тоа што ти си видел дека е оштетено е само поради причините од несовесното и недобро избраниот материјал во градење..но ајде кажи ми што мислиш поточно.:)

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Не велам дека сум стручна ниту би влегла во конфликти..само тоа што ти си видел дека е оштетено е само поради причините од несовесното и недобро избраниот материјал во градење..но ајде кажи ми што мислиш поточно.:)

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Објасни да знајме шо прифаќаме, вака се можиме да велиме дека е наша стручност.

На темава, одбегнував да пишам а читав и ви се чудев. Дури и да има нешто што би предвидело земјотрес - неможи да се спречи само би ставило повеќе паника и непотребно разбудени ноќи. Следен земјотрес, можи по три месеци ќе е, и после него пак неспиење и нерви, а најлошото поминало?
    Релаксирајте се, лошото помина, можи како луѓе полошо не чека, можи се ќе де попрај на подобро. :hug:

Victorian and LollySky like this.
  5. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Uzhivajte imate LP imate sve ostalo ne punete ovde
    Poz

baba Rada likes this.
  6. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Темава ја прочита ли?

7. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Луѓе ај смирено е не знам што уште ми се појавува темава во најнови мислења не правете паники тоа што беше покритично пројде..не се паничете за земјотреси од 2 степена...не верувам веќе да има силни земјотреси во подолго време и доста сте на штрек и само си ги замарате мозоците и паѓате во несвести ај пуштете си музика

joy1 and LollySky like this.
  8. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Очигледно, некој личности немаат осет, и не прават разлика од земјотрес и тресење или замислување дека тресе нешто. Аман, ако мавне земјотрес ќе има насекаде. Прво место е тука http://www.emsc-csem.org/#2
    ,Ако не ви се гледа еве ви подобро http://www.emsc-csem.org/#2
    Ќе се појави на прво на листата, АКО ИМА.

Значи пред да пишете, уверете се дали има, или вие во главата ви дрма. Стварно немате осет,, не значи ако седите, спиете, и си замислувате дека дрма, мора одма да пишете, зошто не бегате ако дрма или да се сокриете, или побитно на форум да се пише. Не сте ми јасни.

9. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Вака јачината од 5 до 6 прави оштетувања на преградни и надворешни зидови на повеке објекти..6-7 Веке во поголем размер и руши нестручно изведени објекти...За да испука Аб плоча,Аб носач, и Аб платно..треба да е над 6.. Дури и да достигне 7.. Се зема и обзир временскиот интервал на тресење..Така да на сите стручни лица шо бевме во с.наум ни е повеке од јасно дека е над 6

10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Можно е да било повеќе, но зошто би лажеле сеизмолозите или можеби има измени во скалата?? Тука сум нестручна, во право си.

11. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Хмм нез...личното мислење е ради не кревање паника...Прашање е и колку точно е измерен 63...

baba Rada and blackwave like this.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Ај малце на подолго и пошироко, ако не ти е проблем?

13. darcy

darcy Популарен член

Ако беше толку појак земјотресот ќе испукаа многу повеќе објекти, можеби и ќе се срушеше некој. Вака многу пологично е дека @baba Rada е во право.

joy1 and baba Rada like this.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Mnogu e vazno i tloto na koe e objektot, toa igra golema uloga kolkavi bi bile stetite i tn.

anaja1 likes this.
  15. Ane.a

Ane.a Истакнат член

морам да казам дека ми привлекува внимание овој Павлов погледнете го видеово ,ако не цело тогаш после 4 мин има интересни информации

baba Rada likes this.
  16. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Ане, те молам со овој..... Дај малце размисли, дали има врска типов за што збори прво?
    Вулкани?
    Експолозии?

Следно што е, вонземјани слетале на Скопска црна гора?????????

Значи, никој буквално НИКОЈ; неможе да предвиди земјотрес, никој не може, да каже каков вид на земјотрес ако мавне, во каков вид е, зашто се дешавам и дали е некој предшок пред некој голем, или. Неможе најголемите умови во светов да немаат одговор на ова, а типацов што за себе си вика во трето лице, да знае.... мислам нема логика, и нема смисла "Експертов" да се постира на форум, поточно информацијава што ја збори.

Владов Павлов кажа....
    Љубов Љубов и само Љубов
    Да бе така е

Last edited: Sep 15, 2016
  17. crimson

crimson Форумски идол

Ама Владо Павлов зошто сам за себе збориш во трето лице, crimson се нервира.

18. LollySky

LollySky Популарен член

Баталете го овој, со оглед на тоа дека е психички болен не е ни за смеење.

daylight likes this.
  19. Ane.a

Ane.a Истакнат член

Епа слушни го тој на англиското видео , вика дека не е можно земјотрес со таква јачина и е само на мала длабочина а да нема направена голема штета и да нема жртви, после на видеото се забележува НЕКОЈА експлозија ,
    јас не кажав да се злетуваме по информацииве што ги дава човеков, морам да признам дека и мене првоми изгледаше налудничаво али провери види СЦГ ( Настаната е со раседнување. Составена е од кристалести шкрилци и еруптивни карпи, преку кои лежат мезозојски карпи и терциерни седименти.
    Кога можевме да и поверуваме на онаа кога кажа за првиот земјотрес се случува еднаш во 10 год а после мавна тој јакиот, зошто бар да не му дадам шанса на тоа што го збори човеков, али ние одма поагаме со осуда на било кое мислење различно од нашето,можеби е психички болен зошто имаумот премногу информации, може и сенегови филмови во главата незнам, ама сеа за сеа ке го пратам

LollySky likes this.
  20. Jasta

Jasta Активен член

Ако на 5.3 степени според рихтер мора да има штети, половина свет досега ќе беше отиден. Повеќе не влагам на темава, ептен ја однесовте кај што не треба.