Ми кажаа као на крстовден ке имало некој јак земјотрес. Дали и вие сте запознаени или дезинформации се шират
На 27 е Крстовден. Пишував за тоа, нема пак да зборам за истото. Некои викаат земјотрес, некои вулкан ќе се активирал... На кој како му одговара така кажува. Не верувајте на се и сешто.
Абе од кај ги слушате муабетиве? Оно временска прогноза неможат точно да предвидат а не па земјотреси.
Земјотрес не се предвидува, мислам дека после толку зборење за ова, смешно е пак за истото да се дискутира. Толку од мене на темава.
Леле луѓе дај доста ширите паника па веќе не е интересно.. Одете по дома и зборете на вашите дека на Крстовден ќе не снема од планетава Земја.. Мислам дека се претера со вакви "информации".. веројатно знаете дека деца читаат тука и тоа 13-15 годишни па после ќе ги носат по психијатри и ќе се клукаат со хелекси..
Луѓе ве читам веќе неколку дена и само ќе кажам дека не би требало толку да паничите и да има земјотрес ние тоа неможеме да го спречиме.
Од толку муабети дека ќе има следен јак земјотрес, а немате ни основа, ни познавање, за тоа како се ствара земјотрес, мислам заслужувате еден. Колку пати се има кажано, земјотресот уште не е разбран како што, научнициве се обидуваат да го предвидат ама не оди, а не луѓе на телефони, јутјуб кажуваат..
Тоа со Крстовден излезе од пишувањата на Владо Павлов.Дали тој така кажал или некој ширел дезинформации не знам... но тој на неговиот фејсбук рече дека он такво нешто никогаш не рекол,дека нешто ќе се случи на Крстовден(27-ми Септември) и дека тоа се лаги. Он пиша ама очигледно го избришал тој пост,дека ,,денот на Големиот Крст'' е Ар магедон... Ар магедон e место во Израел и таму според Библијата ќе се случи последната и најголемата битка во човештвото и после тоа ќе дојде Судниот Ден.... а тоа е време е далеку... Се извинувам што отидов офтопик,сакав само да појаснам што и како е.Значи не треба да паѓате на дезинформации и лаги дека на 27-ми доаѓа крајот на светот... некоја Апокалипса.. тоа е глупост Иако има знаци
Ќе се деси како не. Ќе изгрее сонцето, ќе станеш, ќе доручкуваш, после некои обавези ќе завршиш, ќе дојде ручекот, попладневно кафе, вечера и ќе дојде време за спиење пак. Тоа ќе се деси.
Decki, aj ve molam prasajte ja drugarka na vasata drugarka so raboti vo market so I predvidela drugarkata na nejzinata drugarka deka ke imalo zemjotres pred nekoj den - I nemase...e, taa drugarka, ke mojt li da vidit dali ke imat ovie dena pak zs ovoj pat odlucenu sme so mm da ideme Skopje gledam smireno e sega ama sepak ako mojt da ni kazit ne ke e loso. Fala.
Зошто клуч, јас сеуште секој ден слушам бучава како за земјотрес, вчера дури и прозорците стропаа, ама глупо ми е да пишувам ќе мислите измислувам, па затоа малку ја избегавам темава, не дека не е актуелна.