Мразам земјотреси од нив човек мир да нема ми е чудно толку да бил слаб, а толку силно да здрма да не имаат некаква грешка во проценките оти баш фино здрма, ептен осетив :geek: страшна работа
Јачина 4 (односно 3, беше тој во саботата. Еве линк http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=236995.
Сега слушнав бил 4 степени затоа ми беше чудно, аман од овие земјотреси а и плус кажале во саботата, дека не очекуваат да има пак земјотрес, ама еве го прееска пак здрма, додуша не може да се предвиди дали ќе има или не.
Леле незнам дали денеска оклку 15:03 минути осетивте каков земјотрес имаше ,а јас како што живеам повисоко буквално како што седев на компјутер рипнав и се исплашив. Толку силно ми се затресоа прозорите и како се слушна нешто Баам Бамм како некој да ми го скршил прозорот со кошаркарска топка ептен страшно!
Јас кома,ни земјотрес сум осетила,ни ништо. Во саботата исто. Само што потоа се ставам на фејсбук и одеднаш бабааааау,фрчат статуси...ееее,страшно.
Јас ниту овој, ниту претходниот земјотрес не го почувствував. Додека и двата се случуваа јас во којзнае кој сон бев. А баш сакам да почувствувам земјотрес, озбилно. Со години немам почувствувано.
јас у школо сите осетиле освен мене јас се смеам ко жичка да се откачила и наставничка 'ии стресе ЗЕМЈОТРЕС' и јас цела втф ме зезаш или
си седам јас на факултет така заспана, очите ми паѓаа ии оп нешто здрма ии се разбудив хахах да гоо осетиив, леле почна под нозете да ми бучи
не очекував ова најискрено,а и не беше баш слаб барем ја како шо осетив х) од памет се извадив,а како што беше тишина на час,(демек читавме лекција) .. цела се тресев,ја како и секогаш паничарка,урлав,таква другарка ми ми се уби од смеење а и професоркава скокна.
Денеска кога затресе бев на предавање и тоа баш на највисокиот кат и тоа убаво стресе! Ја и другарка ми паничевме арно ама предавањето си продолжи ко ништо да не било
Тој што беше претходната сабота и те како го почуствував. Бев качена на бирото и ги бришев полиците кога наеднаш се се затресе , мислам дека ќе паднев хаха
Утрово имаше во Струмица. Епицентар Валандово, се осетил и во Гевгелија. Мене ме здрма многу добро, ме разбуди, и таман рипнав од спалната да го земам бебето од креветчето и да летам надвор, за среќа престана. Ме фати многу страв. После не можев да заспијам http://www.time.mk/read/47267f9529/adccb4375c/index.html
И јас го осетив,спиев ме разбуди,ме извади од памет Мислев сум сонувала и пак задремав. Е после вториот пат кога се осети стварно ме исплаши и трк кај мама и тато во спална се стуткав
Во сртумица имаше накај 3...Јас не го осетив но слушнав како вели мајка ми на комшивката го осетивте ли земјотресот а јас па целам да не ти се причинило на тебе јас не остив ништо
И Гевгелија овие денови ја тресе земјотреси но јас никако да осетам Само некни вечер кај 4 часот осетив ама бев полу свесна и мислев дека халуцинирам или сонувам.Денес кај 2 и нешто повторно имаше ама јас денсав на 3 спрат и повторно ништо не осетив Туку смачено ми е од овие статусите на фејзбук за земјотресите колку ненормален народ .цц.ц. кој по прв да пише дека имало земјотрес (смајли што се крсти).