Од каде да бидеме сигурни па дека ке нема земјотрес? Како да бидеме смирени кога сеуште ги има земјотресите,не сакам лажно да се тешам,и нормално е дека неможеме да бидеме смирени.
Кој фактор е тој што лугето ги плаши ? Еден Дуле гатач , бајач ( што знам што е) заради неговата лажна прогноза дека ке имало силен земјотрес во Велес , лежеше во затвор , бидејки ги преплаши лугето.Не верувајте на секого некого , и бидете смирени .
Dust, а ако благовремено информираш или прочиташ демек ќе се спасиш себе и другите? Не бе, мила девојко, нема... И не пишав со лоша намера, и не се важеше тоа за вас кои повремено коментирате, туку повеќе за оние кои читаат и прават фами. Не ги осудувам, сепак панична ситуација е, ама мора да останеме смирени. Сите ќе бидеме добро, колку земјотреси и да има, верувајте, ќе бидеме добро. Не се правам паметна, само не сакам некој да си ствара беспотребна Анксиозност на темава, како Feminka22 на пример што не спиеше со денови кутрата и на крај се онесвести. Патем, оние кои имате контакт со неа, ве молам пишете дали е добро.
А кој рече дека ќе се спасиш?! Тука се споделуваат почувствуваните земјотреси, луѓето си се тешат едни со други, што имаш ти против тоа не знам?! Ако некој пишал дека почувствувал и уште 5 души после неа пишале, значи дека имало. Не си замислуваат сите.. И ти се најде најпаметна да се избациш онака... Не не.. не ги разбирам луѓето како тебе..
Imase zemjotres ja iako stoev na tlo na prizemje osetiv drmanje i slusnav zvuk ama ni na kraj pamet ne mi tekna deka e zemjotres da ne otidev vo pridavnica da ne spomnese prodavackata nemase da znam ...obicno mi vrtat koa ke zdrma sea ili ne osetile ili ne im e gajle za mene veke hahaha
Нема херои во ова неможе никој да ме убеди дека треба да бидеме смирени многу е лошо е ова,многу земјотреси за толку краток период.
Имало пред некои пола саат, ама не во Скопје. Иначе викаат два дека имало прееска, ама тој едниот јас не го осетив, а и на странана го нема што значи бил под 2.
Овде некој имаше напишано за Владо Павлов,па си кажав ај да прочитам што напишал човекот.Читав на неговиот фб профил, и он вика дека ќе имало катастрофален на денот на Големиот Крст,ама не е 27ми-Крстовден,туку некој Голем Крст од астролошки аспект и дека не е обичен земјотрес,туку активирање на некој вулкан на СЦГ.Инаку тој ги предвидел поплавите и земјотресот на 11ти.Си кажав што ми требаше да читам!
И јас од време на време го читам,чисто од радозналост. Гледам дека Големиот Крст го поврзува со Тајната Вечера