Се изгазив од смеење во денешнава епизода. Посебно кога требаше да се сликаат, Мемик и Ефтелија ги седнаа еден до друг, а они сироти неможат да се поднесат . После кога отидоа Фериде и Хајрие да се распрашуваат за ботокс и кога им рекоа пилинг ќе ви направиме, овие: ќе не стружете? Смешки се бре, ќе видиме што ќе се случи во следната епизода, како што прикажуваа - Мемик ќе отиде во болницата и ќе влезе во собата на Ефтелија со букет цвеќиња.
Значи Назли и нејзиното семејство, посебно Мемик ги преминуваат сите граници. Во ниедна прилика не испуштаат да го наметнат исламот над христијанството. И покрај што првото име на детето (Еге) е турско уште му додаваат Мехмет, а Назли ниту збор да каже за тоа. Па уште кога Мемик го стави кечето и почна си неговото "алах егбер алах егбер"... Немам ништо против исламот, но сметам дека тоа е малку неправедно кон Нико и семејството, затоа што тие не беа известени за тоа, а и досега ги исполнуваа скоро сите барања на Баклаваџиоглу. Инаку, денес епизодата беше многу смешна ама врв ми беше Назире кога им рече на Фериде и на Хајрие да прашаат за силикони во градите.
^јас мислам дека со тоа однесување сакале да покажат како турците се посилни од грците и дека секогаш го остваруваат тоа што ќе го наумат не заземам ничија страна...ама...и покрај тоа што се "грци" јас навивам за нив и редно е веќе семејствово на Назли да попушти...и да му направат крштевка на детето како и да е, за толку мало бебе подобро да му скратат малку од косичката отколку од нешто друго
Офф топик: Мемик нели глумеше во величенствениот.....на тој ,,неговата екселенција,,(во последната епизода кога ибразим отиде кај него и тој се самоуби абе ви текнува знам )таткому ..пред ибрахим мислам дека тој беше главен државен везир ама отиде во пензија ОН топик:НАЗЛИ ОДИ УТЕПАЈ СЕ..на крај краева што не и однесе ефтеллија ѕвонче,ке и одговараше
Единствена турска серија што ми е интересна и ја гледам чат-пат кога ќе ја начекам. Најсмешна ми е таа сестрата на Назли.
Па да бајачка беше..Нели кога се роди синот на Хурем првиот син Мехмет,му правеше молитви против уроци
аааааа серијава е цепки а особено стариот и таа ефтерија мислам дека се викаше кога ќе почнат да се караат ааа нико е преубав
Освен Мемик и Назире има глумено во Величенствениот! download/file.php?mode=view&id=77568&sid=p7tnN0LJmu3jLPGDbfxrRDIEHeLeaGAW
Ау, како ме изнервира оваа Назли. Нико НЕ СМЕЕ да зборува со женска, лигушка една. ЕДИТ: Станува како Љубов и Казна со овие двајца, патетикииииии. Каде е хуморот сега? P.S Назире ме изнасмеа со О мај гад
Одвратно циганче...Уфффф колку ја мрзам Назли..Дедо и посака сунет на Нико му ја исполнија желбата(иако го излажаа)...сакаше детето да се вика Мехмет и да го прават муслиман му ја исполнија желбата дури и он го крсти...Сега и старата сака да го крстат Андреас и да го прават христијанин..оваа глупачкава се противи..ај таа па и Нико бре... за Мемик може а за баба му му е гајле...Да ти се плукнам у глупакот...па и башка па не му дава на Нико со женска да збори..Глуп Грк..оди најди си некој убава Гркинка не оваа глупачава шо те уништи ,и тебе и твоето семејство... Иначе Хајрие и Фериде ме пресмеаа... Не се нормални...хахахахха па и Џелаир со периката...а Океш па уше посмешен вика ко гавран на глаа да имаш...А па Назире па О Мај Гад Аххххх не се нормалнии.
Хахахахаха ах, бе Џелаир со тоа периката џоа Шабан Шаулич си се напраил. Денес се утрепав од смеење и со Фериде и Хајрие и нивниот пилинг. На сите наеднаш им текнало да се подмладуваат.
Овој Нико многу попуштат бе.Аман,јас разбирам љубов ама ова негово е па претерано. Значи детенцево има муслиманско име,а и другото се надевам дека ќе бидит така. Па можеа ова момчево вистински да го крстат во црква а не вака. А и родителите на Назли не се во право што се противат,за тоа да го крстат детето да биде христијанин.
Сум заборавила да пишам дека Назли ми е преубава, а Нико никаков. И секој пат ми прават лиги со тоа баклавите, ептен ми се слабост...