Кога е лето едвај чекам да дојде зима затоа што сите тие џемпери, шалчиња, чизмички и јакни ме маѓепсуваат Кога ќе дојде зима на почетокот ми е интересна таа гардероба, но со тек на време почнуваат да ми недостасуваат фустанчињата, сандалите, наочарите за сонце, купачите и апостолките Ова за мене ќе биде вечна дилема, затоа што и зимската гардероба е прекрасна, но и летната има свој шарм...
Летната гардероба преовладува повеќе во мојот плакар. Имам мал милиони маички, и купувам секоја сезона, и пак се жалам дека немам. Можда ваљда дека се фаќам за едно парче што ќе го купам, па се тоа го носам. Зимската гардероба не дека не ја сакам, али ја немам во толкави количини ко летната. Негдека 20% повеќе имам летни. А и факт е дека зимската кошта повеќе. Пример еден капут со едно тенко дуксерче не е исто. Или џемпер со блуза потенка. Ама пак зимата ти дава можност да натрупаш 2-3 парчиња под капут, али да бидат добро ускладени, не набафтани. Значи сакам лето и летна гардероба. Мрзам зима, но не и гардеробата.
Мислам дека сите скоро имаме повеќе летна отколку зимска гардероба, од прости причи што го сакаме повеќе летото и летни комбинации, ама па исе далеку пофетини од зимските облеки. Тргнувајќи од било што за компарација, од обични чизми кои чинат барем 1000 ако не и повеќе, а балетенки може и за 500-600 денари да се најдат редовна цена или некои сандалчиња до кај 600-700 денари. Истот важи и за блузите, волната и плетените блузи се далеку поскапи него маичките на куси ракави и брители. Јас исто како Лил сакам поденднакво и зимска и летна, ама да повеќе имам летна, затоа што e доста поефтина и има поголем избор а пофетин Некогаш во зима кога е малку потопло носам потеки блузи на 3/4 или на долги одозгора со некој елек или само јакна бидејќи не обожавам предебели блузи, т.е ич несакам ролки ме гушат. Облеката нека е дебела ама мразам да ме боцка, ако не ем боцка си е супер Мислам дека обожавам баретки и слични капчиња за во зима па и чизмички сакам и посебно капутчиња. Подеднакво ги сакам и едните и другите комбинации. Во зима можам да ставам некој прекрасен голем шал а во лето можам да носам многу накит. Гламурозно ми делува крзното во зима, вештако секако, и некои добри чизми особено во кафена боја. A во лето е овие пaстелни бои, нежни и лесно вклопливи со скоро се, лесни за носење.
зимската може добро да се комбинира а летната е полесна и поедноставна мразам кога сум наоблечена и ми студи пак хаха... затоа летна дефинитивно!
Дефинитивно летната облека ја сакам повеќе, многу мразам пренатрупаност, па у зимо кога ќе ми текне, хулохопки,па чорапи,боди,рочка,џембер,капут,шал,капа,ракавици,чизми до колеа....уфффф да ти се смачи....златно лето,фустанче и сандали,да ти е мерак,5 пати на ден да се пресоблакаш.
Еее уште прашувате,па секако дека ЛЕТНАТА! Летна и само летна !!!!! Многу сум среќна кога носам летна гардероба.Кратки фустанчиња,костими за капење,кратки панталони,маички,шешири,очила за сонце,сандали.И сето тоа во јаки и дречливи бои ! И без да се случува нешто посебно јас ќе бидам среќна кога носам летна обелека.Не дека не ја сакам зимската ама летната не ме ограничува со кобинирањето толку.И никогаш нема да ми биде ДОСТА од купување летна облека !!!
Кога е лето едвај чекам да дојде зима затоа што сите тие џемпери, шалчиња, чизмички и јакни ме маѓепсуваат Кога ќе дојде зима на почетокот ми е интересна таа гардероба, но со тек на време почнуваат да ми недостасуваат фустанчињата.
и зимската и летната , зимската ради шалчинја капички ова она а летната поради нежните бои лесните бои и тааака
ллллееееттттоооо!!!!!! обозавам фустанчиња маицки со гол стомак крати панталончиња сукнички сандали апрстолки
Незнам зошто но зимната повеке ја сакам .Во принчип и двете ги купувам но некако зимната повеке затоа што за школо и слично...Па скоро и двете под исто ги имам но зимната преовладува во мојот плакар... И во двете има работи што не ги сакам и од зимната и до летната но секако во зимната има нешто посебно...Зимната моше повеке да се искомбинира.... Зимната повеке ја сакам...
Само спиечка гардероба. Сакам зимски алишта, ама во нив се осеќам како некоја мечка, пренатрупана во слоеви. Сакам летни алишта, ама кога ќе видам дека некое парче, од лани не ми е точно.. Сакам да ги купувам и двете. Не ми штети. А, во орманот, дефинитивно имам повеќе летни алишта. Затоа што јас, зимно време, повеќе носам, кратки маички со дуксери. Што се однесува до пријатноста. И двете ми се пријатни. Едната ме топли, едната ме луфтира. Ама пак ќе кажам.. Од пижамчиња, нема ништо поубаво.
Зимска гардероба дефинитивно. Прекрасни блузи со пантолони, високи чизми со вештачко крзно, палта, ракавици и сл. Обожавам зимска гардероба. Многу ми е поженствена од летната.
Повеќе го сакам летото.Летната гардероба ми е полесна поубава и кога ќе се исончам облеката поубаво стои.Мојот плакар повеќе има летна гардероба фустанчиња многу имам сукњички панталончиња кратки сандали високи маички ташнички....
јас не можам да се одлучам...и зимската и летната ги сакам, двете се убави на свој начин од летната сакам да носам фустанчиња, и некои сандали, па и штикли....а од зимската сакам да носам чизми, марами....