Златна Бубамара на популарноста

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од alisa222, 9 февруари 2011.

1. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    3.813
    Да. Јас еднашка бев, работно таму и си реков па јас за ова никогаш не би дала пари за карта. Да не морав немаше ни да седам 5 мин таму. Секогаш трае 4+ часа. После првите два пола сала си оди, а после 3 час веќе 70% од салата е празна. Тоа е отров досадно за седење, башка што нема никакви услови за седење. Ладно е, пола седат на тоа малите солчиња на трибините…

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.834
    Допаѓања:
    3.181
    Награда за 30 години јубилеј, бе!
    Амбасадор на МК култура-Казухуро... Де бре, немаме наши амбасадори по светов бел?

Ана Петановска мислам дека е една што пее-растура, по локали настапува. Можда и нешо професионалец да е, појма немам, ама мислам дека е таа. Но, најперспективна? Не би рекол.

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.085
    Епа очигедно не следитр доволно мак музика/естрада чим не ја знаете Ана Петановска. Да, пее по локали, мене ми е многу харизматична и многу убав глас има. Беше на некоја емисија со Тарабунов, настапуваше во Тиват на некој фестивал. Исто така беше придружничка на Евровизија.

4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    И дали ја заслужи повеќе наградата од Пајак, Антониа Гиговска, онаа кумановката (не ми текнува на името), Лара Иванова и тн.?

Само ти ја знаеш таа од цел форум. А овие што ги набројав јас ги знае цел форум и сите знаат дека партали напрљвија лани.

Така да, држи вода моето дека само другарчињата на Ранко добиваат награди.

На elimkd, Cka и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    Јас кога бев последен пат ЗБ траеше околу 3 часа. Ги имаат скратено многу. Не верувам последниве години да траат повеќе од 3 часа. На ТВ со се реклами трае минимум 4 часа, а кој ќе дреме толку пред ТВ. :drunk:

Очите ќе ти се расипат. 8-|

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    2.641
    Јас последен пат бев пред две години, 4ипол часа траеше :yawn:

7. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    И јас бев тогаш последен пат, но не траеше толку. Каснеа со почнувањето околу 30-40 минути.

8. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.085
    Доби награда за најперспективна млада пејачка, а не за пејачка на годината. Нормално дека не ја споредувам со другиве, бидејќи другиве веќе се истакнати и имаат добивано награди.
    Кај што не ги знаете, не ни се трудите да ги слушнете, уште пак се буните зошто добиле некое признание

9. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    Да де, те сфатив за што добила награда.
    Не викам да не добие награда, но не е право време. Треба уште да се докажува на македонската музичка сцена. Не викам дека не ја бива, но види колку е голем редот пред неа.

Да не почнам од секоја измината ЗБ да ти ги вадам на нос тие што требаше да добијат награда, а намерно се изоставени.

Ако девојчето има талент, народот ќе ја препознае, но овојшат незаслужено ја доби наградата. Пола од листата на добитници незаслужено ја добија наградата.

Секој човек што долго следи музика и личности од музиката, ќе знае дека е така.

10. Керолајн

Керолајн Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2025
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Дека наградите се даваат без врска е точно, ама да не заборавиме и дека е приватна манифестација која си ја организира Ранко, така да наградата според мене нема некоја вредност. Лошо е што до пред некои 7, 8 години навистина имаше хумор и сатира, а во последниве години тој елемент е некако избледен и стана досадно за гледање, а со тоа привлече внимание на јавноста и стана толку популарна манифестација.

На Sielo❤️, awkey, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    Вакви настани по правило треба да организира државата. Ама пак државата...:tmi:
    Не знае кај тера. :(;(

Не дека Оскарите во САД се како што треба (и таму се прави истото), само што друго е ако државата е ,,средена" и организира ваков настан.

12. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    6.167
    Ранко кога ја почнал Бубамара, Антониа, Фолц, Лара и Пајак се родиле. Не ги познава и не му се блиски за да ги награди.:lol:

Последна измена: 20 февруари 2025
    На elimkd и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    Ранко кога ја почнал Бубамарата, Антониа, Лара и Пајак не биле ни планирани. :D
    А Фолц не знам кој е и колкав е.

14. Керолајн

Керолајн Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2025
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Па тоа ми е поентата, не ми е јасно што толку значење се придава на наградата кога нема никаква вредност.....
    Тој што е популарен е популарен и без ЗБ, а пак тој што го знаат само по дома со тоа што ќе добие ЗБ нема да стане популарен.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    Суштината на наградата треба да е за да те направи уште попопуларен. Но кај нас наградата нема никаква вредност. Не само за ЗБ, туку истото е и со Макфест и слични вакви фестивали.

На Керолајн му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    6.167
    Ова е нешто како Греми награди, само не одлучува жири или слушатели/публика, туку Ранко, директорот.

Ранко: Ало Андријанче...
    Андријана Јаневска: Еее Ранче, кажи...
    Р: Си за едно наградиче, за пејачка на годинава хахах?
    АЈ: Не зезај, хахаха, кај ти текна?
    Р: Каролина и Калиопи не издадоа нишо периодов, па си викам нема смисла нив, на кој да му дадам, младиве не ги следам, на тебе ми текна, малку да смениме. Знам активна беше, пееше во Каменица на Културно Лето, пред Слаџа Алегро.
    АЈ: Лелеее бее, срце си. Ееептен фалаа!!

На elimkd, Angie1432, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.372
    Како ме насмеа, да си здрава и жива :rofl::rofl::rofl::rofl:

18. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    5.561
    Мојата почит кон културата не го менува фактот дека голем дел од народот ја става истата во заден план. Не беше обид за навреда ниту субјективно мислење, напротив докажан факт во годините наназад. Не сметам дека апатија и незаинтересираност ќе ја подобрат културата и културните манифестации туку гласна критика.

За некои работи може да се согласиме. И според мои видувања квалитетот е опаднат, исто сметам дека начинот на избирање на добитниците е бесмислен и затоа треба да си има секоја година исти категории и жири кое ќе ги бира, а да не се измислуваат категории за некој х да земе награда. Организаторите треба да прифатат конструктивни критики од страна, штета е единствената манифестација од ваков тип во Македонија да згасне. Дека многу настани имаме, па и овој да умре.

Муабетот за тоа дека народот е помалку заинтересиран за култура не е поврзан само со гледаноста на ЗБ ама не е тоа темата. А кога ќе видиш и кафана е 1500 ден од човек ама приоритети се во прашање.

На Компир Манџа и Realist1 им се допаѓа ова.
  19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Апатијата и незаинтересираноста СЕ гласна критика. Зошто би требало да гледам 4 саати нешто што ми е досадно? Товарот за промена не е на мене како гледач и неталентирана раја, туку на организаторот.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.884
    Допаѓања:
    186.640
    Од кој век е, и ради кое проклетство, модата на настанов изгледа како што изгледа :tmi:

На awkey и Bozica1980 им се допаѓа ова.