Здраво на сите, на кое место е најдобро да купам бело злато, каде има најголем избор за истото (освен скопска чаршија)?
Од злато носам само обетки. Не ги осеќам на уво и затоа ги носам. Мали се. Ги добив на подарок. Друго ништо не носам. Не трпам да имам нешто околу врат или на рака. Ланче и алка никогаш не сум носела. Носев прстени, ама ги баталив. Почнаа да ми пречат во работата. Сребро не сакам.
Денес бев во ГТЦ и во Адор голд за едно ланче ми кажаа цена 40.000 денари... ми рекоа дека е 10грама но мене не ми изгледа баш така .. како да дознаам дали може да ме украдат во грамажа и дали е непристојно ако земам моја вага?
Здраво. Дали сте купиле сребрен накит од Солис Силвер? Ме интересира искуство дали се квалитетни, дали брзо потемнува, мада знам сребро и да потемне се чисти со сода или паста за заби. Ама сепак, има сребро што побрзо, и побавно потемнува.
Koja e najsigurna prodavnica za otkupuvanje na zlato? Imam obrtki od rozevo zlato od Sigma, zhiva propast, sakam da gi prodadam i so tie pari da si kupam zholto zlato obetki ili prsten, seedno. Kade se najsigurni za otkup?
Dali se mesa zlato so srebro? Imam zlaten prsten so go obozavam da go nosam, ama imam i drugo prsten so e srebren no e napraen so boja pozlaten ama sepak 925? Negde citav deka ne se mesa zlato so srebro?
Види ако ти се допаѓа носи ги. Според мене малку е и застарено тоа мислење. На интернет ќе најдеш добри комбинации со златен и сребрен накит.
Ami dvata se po boja isti samo edbiot so e zlaten a drugiot e 925 no e pozlaten vo bojata.. vaka nema nikakva razlika edino d razlikata vo sostavot na metalot