и двете ги носам нема голема разлика (за мене незнам за другите) и двете ми се омилени Спојлер но белото злато посебно
Бело злато, дефинитивно Го обожавам дозирано, се разбира. Добро ланче, некое дискретно прстенче и толку меѓутоа во секој случај бело злато
Дефинитивно среброто ми е омилено,...а од златото бело исклучиво,....златни додатоци имам само бижутерија...........
Не го сакам ниту златото, ниту среброто. Имам ланчиња, алки, обетки кои ми ги давале како мала, но само така стојат во плакарот. Имам и едно златно ланче кое ми е стварно со посебно значење. Сакам да го носам, но не се чувствувам сигурна кога шетам. Па подобро нека седи дома и од време на време ќе се потсетувам, отколку да останам и без него. Ако би носела, тоа би било бело злато.
Аххххх жолто злато Ко шо имам потемен тен многу убо ми стој Не дека имам кузнат колку ама ќе стам од мајка ми, од сестра ми и се собирет
Некако не се чуствувам убаво со злато на мене Многу впечатливо е тоа жолтилото на мојот светол тен а и воопшто не обожавам да се китам (Освен за посебни пригоди, нормално ) Дел од накитот кој е златен (повеќето) така си стои и кој знае од кога ги немам ставено... Кога треба да бирам се одлучувам за сребро, кристали а ми фалат уште дијаманти Доаѓа во предвид и белото злато