Знаеш ли да чуваш тајна? (Софи Кинсела)

Дискусија во 'Книги' започната од RedDevilGirL, 10 март 2011.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.224
    Допаѓања:
    67.726
    Книгава ми се чини е првата од чик лит која ја имам прочитано и дефинитивно поради оваа книга го засакав жанрот. Толку е лесна и забавна, тотално те опушта, ти го трга умот од проблемите. Топло препорачувам за оние кои си сакаат вакви книги. :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. michele

michele Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    7
    Да ,книгите од Кинсела се прекрасни...Додека ги читаш,забораваш на секојдневните проблеми,едноставно се пренесуваш во светот на главната хероина и го живееш нејзиниот живот.Лесна,забавна литература која ке ја прочитате во еден здив...Ги имам прочитано сите нејзини книги..Серијалот за Купохоличарката :„Тајниот свет на една купохоличарка“ , „Купохоличарката во странство“ , „Купохоличарката и нејзината сестра“ ,„Купохоличарката се мажи“ ,„Купохоличарката и нејзиното бебе“...Нестрпливо очекувам да ја пронајдам и прочитам и „Мини купохоличарка“,препоставувате веке нели,наследничката на Беки...Замислете го спојот од Беки и Мини!!!Замислете го кутриот Лук меѓу два вакви урагана!А,да ,ке заборавев на уште една книга од Кисела„Од бога дадена домакинка“...Светот на Саманта е многу сличен како и на Беки,ни минута нема да сакате да се одделите од неа...Доколку сакате книги од овој жанр,би ви го препорачала и серијалот на Линдзи Келк „Го сакам Њујорк“ , „Го сакам Холивуд “ и „Го сакам Париз “. Запознајте се со Анџела!Ако ја засакавте Беки,Анџела ке ја обожавате!!!Имајте убав ден драги мои феминки

На fificaaa и sonce777 им се допаѓа ова.
  3. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Ја барав книгава по библиотеки и сегде беше изнајмена више, подлго време ја барам. Знае некој од која издавачка куќа е да си ја купам??

4. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Преубава книга која веднаш се чита, баш во стилот на Софи. :)

5. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    230
    Баш вака од мислењава сакам да ја прочитам.Ми се чини како добра книга.Ама се сложувам со Буба-Мара,нема кај да се најде,во просветно ја немаат,во матица не,во библиотеките не,каде знае некој? :) :| :?:

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.023
    Допаѓања:
    24.209
    Јас ја чекав книгава да ја вратат 2 месеци, сега ми е следна на списокот за читање, а како што ја гледам темава уште вечерва ќе ја почнам :lol: досега ја немам читано Софи Кинсела прва книга ми е од неа ;)

7. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    ^^Јас и оставив и број на библиотекарката, ама уште ми се нема јавено :lol: Ај ако некој ја начека по книжариве нека не извести :)

8. Bellatrix

Bellatrix Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    26
    Совршена книга за на плажа, за релаксација. :)

9. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Книгава ја прочитав од пред неколку години. Ми беше некако поинтересна во споредба со Купохоличарка од истата авторка. Одлична книга за релаксација :)

10. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Убава книга, ептен убава. И да те релаксира, да те насмее, па и да се пронајдеш во некои моменти во ликот.. топло ја препорачувам.

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    прекрасна книга ..
    уживав додека ја читав
    се чита во еден здив и покрај многубројните страници

12. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    230
    Каде ја купи/од која библиотека ја зема?

Уште одамна ја барав и во темата наменета за барање книги и не ја најдов па се откажав. Читам и сакам вакви чит лит книги баш во ваков период, кога сум некако "down" и ми треба нешто да ме опушти и расположи а не да ме потресе уште повеќе.

Баш ја побарав во библиотеката "Браќа Миладиновци" пред некој ден и ја немаше.

Ако ти е од сега брзо набавена, кажи ми каде. :)

13. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Навистина прекрасна книга која опушта и насмевнува, искрено ја препорачувам без оглед на годините на читателот ... а што се однесува до оние кои ја бараат да ја купат-мислам дека ја имаше едно време во ТРИ, ама не ме земајте за збор сега затоа што преводов е стар најмалце 4-5 години и можно е да не е веќе во продажба

14. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    јас ја најдов во библиотека би требало да ја има и навистина се чита во еден здив :)

15. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Читав рецензија за книгава и многу ми се допанда. Книгите на Софи за Купохоличарката ги обожавам а во најкраток период и оваа планирам да ја купам :)

16. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.251
    Навистина добра книга која ја прочитав во еден здив. Преубава, лесна за читање и интересна :D

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Омилена ми е! Баш е онаква книга каква што сакам да читам :)

18. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Книгава ја прочитав летово. Прекрасна книга, забавна, со многу хумор! Софи Кинсела си знае да пишува вакви книги кои се брзи за читање и доста интересни!

19. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104
    Сум ја прочитала и се сеќавам дека ми остави позитивен впечаток бидејќи беше забавна.
    Како за чик-лит беше интересна, бидејќи голем дел од тие книги се некогаш како со терк пишувани.

20. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Прекрасна книга е :inlove:
    многу е интересна :)