Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Знаци и симптоми на рак

Дискусија во 'Канта' започната од slatkamalaubava, 12 јули 2015.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    баш така јас за магнетна резонанца на глава чекав 3 месеца, за КТ свекрва ми чекаше месец ипол,(освен ако немаш приватно да дадеш 10 илјадарки а немаш од пишувањето ма да и таму ќе почекаш некој ден) преку ноќ не се откриваат, вчера отиде на лекар и одма ли те пратија на снимање не верувам?
    Туморите во главата манифестираат пред се главоболки, несвестици, проблеми со видот.
    Ај да не бидам лоша ама нејкам да помислам дека некој за ова би измислувал.

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix и bella.s им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    I mene ne mi e jasno..Tatko mi bese privatno i pak cekase 1 nedela moze i poveke za rezultati svekor mi bese na drzavno isto cekase i toa gi vleckaa po mesec dena za krv,za magnetna..kako moze voa za 3 dena se da se proveri i da se otkrie ne mi e jasno ni na mene.

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Vo pravo e @Cka bez KT ili MR nikoj ne smee da se osmeli da postavi dijagnoza na edna promeneta kletka ili eden mozocen tumor a kamoli 3 tumori ,a za KT bogami I na privatno da e, lista na cekanje e a ne veruvam deka si frlila pari preku red koga ne mozes ni da osiguras zdravstveno samata. Mozocnite tumori da,gi davaat navedenite simptomi od feminkite pogore no zavisno od lokalizacijata davaat I specificni simptomi vo zavisnost od mestoto kade vrsat pritisok pa zatoa cim imas naodi I rezultati, bi mozela da ja kazes lokacijata I sekako zaklucokot na nevrohirurgot ako si go posetila za koj isto taka treba da zakazes na moj termin. Dosta vreme pominav na nevrohirurgija gore I vo koma centar pa razbiram nekoi raboti. Bi ti sovetuvala I nevrohirurg kaj koj da se obratis dokolku se ova e vistina :)

На Lady Phoenix и crimson им се допаѓа ова.
  4. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.835
    Јас еднаш фатив девојка како лаже дека брат и има мултиплекс склероза на форумов, и ако и ова не е вистина, јас не знам што ви е проблемот со лажење за вакви сериозни работи.

Благодарение на едногодишно искуство од неврологија и јас се чудам цело време за случајов, ама не сакав да бидам првата што ќе пишам. Сега гледам и други забележале.

На 1209, Mishela, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Ne daj boze na nikoj,no za zal nese otkrivaat tie bolesti taka lesno i brgu,a ovde mnogu raboti ne se poklopuvaat,kako sto spomnaa pogore da ne bideme zlobni ama sramota i greota za sto se se korosti forumot,taka li bre luge ke se bogateete:tmi::shake:

На exoticgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    На шести јули модра нога, а на осумнаести три тумори. Хм..не ќе да е коинциденција. :)

На Lady Phoenix, joy1 и crimson им се допаѓа ова.
  7. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Работава: To be continued...

Гледам редовна си е во темите за Општи здравствени проблеми. Како што гледам уште од пред 11ти Мај се жали на едните исти симптоми по дваесет пати и веќе на 18ти Јули открија не 1, туку 3 мозочни тумори.

И да, едно прашање: Постојано нагласува дека нема ниту финансии, дека е невработена и дена здравствено осигурувања, бараше пари за да иде на лекар со детето, па ме интересира Кој доктор ти ги поставува дијагнозиве за бесплатно ?? Пошто нас парите не ни растат на дрво да ги фрламе по лекари, и ние би вака за џабе да одиме да се испитаме комплет. Од вакви постови по форумов, којзнае што се имаме.

Последна измена: 18 јули 2015
    На Kukla994, Valerin, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  8. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    @slatkamalaubava ќе ти дадаме пари, само што ќе мораш да ги потрошиш на психотерапевт да ти среди тоа делузивната хипохондрија.
    Ем немаш здравствено, ем за еден ден средуваш све, не еден - три ти наоѓаат. Прво, во еден организам може да има само еден тумор, па да метастазира, а во тој случај нема баш да си able да висиш на форуми.
    Второ, како успеа без пари одма еег или магнетна да добиеш? Цел живот врски фаќам за тоа болниците и пак плаќам ѓавол ипол и чекам со недели дур завршам.
    Трето, ако ти требаат пари, па на ваков начин одлучи да збираш, на најлошиот непростив можен, те советувам да се пријавиш во социјално или нешто или да се фатиш за работа, место под секоја тема нова болест да измишљаш.

На Bender Rodriguez, alisijad, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    има некои тумори кои не покажуваат специфични симптоми се додека не стане касно. Не мора сите тумори да се манифестираат со силни главоболки, несвестици итн. Бенигните на пример може да се такви.
    Мене ми падна чудно како тоа за вчера си закажала на лекар, а денес веќе имаш резултати. На државно за МР мораш да чекаш мнимум 3-4 месеца и повеќе, а на приватно може за неколку дена ама чини 8000 ден отприлика, а цело време збореше дека немаш финансиски средства. Навистина не ми е намера да ти се потсмевам на проблемите, но фактот што сето ова е сомително, не тера сите да мислиме дека само си играш со нас и злоупотребуваш

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Што се однесува до болеста нејзина неможиме да знајме дали лажи или не,мислам ве молам не претерувајте и не мора да се анализира некој до детал,ние можиме да му посакаме само среќа,јас не вервам дека некој до толку можи да стигни овде да лажи за ваква болест, а настрана од тоа никој нас не ни побара никаква финансиска помош...Можи навистина е во тешка ситуација жената понекогаш едноставно лошите работи идат една по друга,све се случува во животот,ако случајно лажи тешки така нека биди искрено...
    Јас му замервам што како мајка не е одговорна и не се осигурале здраствено ни таја ни мажотму,за друго само таја си знај...

На tockaAa. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.982
    За компјутерска томографија веке не се чека ко порано.За неколку дена се добива термин.Бар во болницата бар каде што јас работам е така.Се работи во две смени и нон стоп има закажни пациенти.Дури можам да кажам се закажуваат за ситници , ради реда ги пракаат да се зрачат.

На mirandaa и crimson им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.835
    Конкретно за твојот град да, баш имам зборувано со мојот невролог на таа тема, ама во Скопје има многу поголема гужва, и се чека долго, некогаш не може ни со приоритетен упат да се закаже заради тоа што термините се зафатени од мој термин. Така што освен ако женава нема некои луди врски па вон работно време да ја снимаат без да ја заведат, не знам како за два дена би и го направиле испитувањето.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    значи без оглед дали има термини или не се дешава некогаш некој да откаже па одма да се најде термин тек така не те ставаат на ни на МР ни на КТ прво се прави ЕЕГ, крвна слика, разговор и основен преглед од невролог(не знам како се вика она чукање со чукче по раце нозе ) од сето тоа се заклучува дали е потребно снимање или не, за два дена тоа ни во систина не ти го прават.
    Башка ете погоре ете пишува дека и биле потребни пари за да оди на лекар, значи барала од тука некој да и даде.. Кога успеа да најде толку брзо пари, да среди осигурѕжување и слично, не е прв пат да се појавуваат вакви болни особи и да лажат и да се прават болни дека се..

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Немојте веднаш да напаѓате на сета мака што ја имам. Ногата да вистина ми помодре ама нагласив и дека се удрив,здравство да немам но отидов со друга книшка. А за пари има овде доста феминки и фемини што беа дарежливи и ми помогнаа .

15. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Извини ама и мене си ми сумљива. Ништо повеќе нема да пишам на темава.

16. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    34.501
    Со ракот не се зафркава :!: Ама тоа некој очигледно не го сфаќа!!!!
    Само ова ќе го кажам, страшна работа :|

17. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @slatkamalaubava како да си во Америка, па да е научна фантастика здравственото осигурување, а не тука, каде условите, се релативно поволни. Ако не си вработена, одиш во биро, се пријавуваш и имаш здравствено, а со тоа имаш бесплатен преглед кај матичен лекар и ред други поволности, за разлика ако одиш приватно.
    Понатаму, веќе книшка не знам дали воопшто се користи некаде, секаде ги бараат електронските картички, и од досегашно искуство истите функционираат.
    Исто така, одлучи се дали нагло си ослабела, или за период од 2 години.

Едно е да ти е досадно, второ е ако сакаш вака со глумење да земеш пари, ама барем смисли нешто што држи вода. Вака си ја пуштила бујната фантазија, пишуваш се што ќе ти дојде на памет и очекуваш да поверува некој, сериозно?

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Од ова се гледа дека долго не си била на лекар, електронските картички не функционираат сеуште и сеуште се користат само за да се провери дали си осигурана т.е намест зелените или плави картони.
    Книшки се користат ите како, далеку сме од укинување на книшките кои патем требаше да престанат да се користат од оваа година. Што е бесплатно? Само општи лекар и ЕКГ на срце, за секоја друга услуга се плаќа партиципација од 10%

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    И да се надоврзам на муабетот на @Strumka22, во мојот град се наплаќа и ЕКГ на срце, кај матичниот 150 денари, а на брза помош 100 денари.

Инаку @slatkamalaubava, и мене твојот муабет ми стана сомнителен.
    Како и да е, ти посакувам многу среќа во понатамошниот живот и сила да ги пребродиш здравствените проблеми.

20. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Во ред и некој да не ми верува бидејки и јас сама не верував на тоа што ми беше кажано. Мене не ме следува здравство сто пати прашав. Екг точно се наплаќа ,електронска книшка извини ние сеуште чекаме да ја добиеме. Јас реков дека имам илјада и еден различен симптом погоре пишав дека набло слабеам за 2 месеца не за 2 години .. Ај да не се правдам зошто кој не искусил не знае

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.