1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Абе види, се си е релативно и си зависи од тој кој во кои води плива, што му е битно во животот и така натаму.
    Ете, на Сашко му е битно дома да си земе „домаќинка“. Не се сомневам дека ќе си најде, зашто има еден куп девојчиња што мислат дека колку е помала бројката, толку им е поголема вредноста. Пеки.
    Не разбирам по која формула до 3 е ок, а над 3 е курва. Ама за секое лонче капаче. Без осуда. Секој со приоритетите во животот.
    Ама прашањето е колку на еден МАЖ му е битна невиноста кај девојката. Вака. Маж, вистински маж, нема да се осуди да праша за бројката, едноставно нема да го интересира. Зашто он е маж, и си е доволно сигурен во својата способност да просуди дали една личност му одговара да си изживее животот со неа, дали делат исти вредности, дали се разбираат во кревет и така натаму. Еден вистински маж жената ја гледа како еднаква на себе. И еден вистински маж знае да направи жената / девојката никогаш да не посака друг.
    Друго, ако некој еве над 25 (произволно) години уште се занимава со броење и лепење етикети... епа тоа е веќе до менталниот склоп! Посебно ако тоа „мажиште“ не припазува на својата бројка, нели, за атер и за чест на својата идна избраничка на која и тој треба да и биде подеднакво „чист“. Нели, ако сакаш дама, треба да бидеш џентлмен.
    Еве, јас сум троа повозрасна (не многу, ама сепак :) ) и најдодговорно тврдам дека до сега никој не ме прашал која ми е бројката. Ама јас си бирам да се опкружувам со луѓе со кои делам исти вредности и кои ме почитуваат како личност, а не како сексуален објект.
    А на мажиштава што коментираат за чистота и чест тука, гледам тоа колку им е битно кога жената ја сведуваат токму на ниво на крпа за бришење па единствено што ги интересира е колку се избришале од неа. Не сфаќам само како и жените прифаќаат да бидат сведени на тоа ниво.

На RedWine, eloves, Morenaa и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    Моја случκа:
    Излеговме неκолκу пати, а сега сме ептен добρи дρушκи. Сеедно, ни одеше муабетот и ρазρаботувавме теми. Κонκρетно за оваа (тогаш), се изјаснив пρаво (κо што беше) деκа немам имано сеκс.
    Почна на ми менува бои- чинам уплав го фати. :nod:Тоа пρвичен впечатоκ, после удρи на потсмев:
    ,,Аааа, значи ти чесна девојκа си? И што значи тоа- пρвиот саκаш да ти е маж?"
    ,,А што пρавиме со нечесните κо тебе? :P Не тρгнувам со таκва намеρа, но κојзнае? Можеби и ќе ми биде маж (се` е можно во животов нели?), а можеби баш јас ќе саκам да се ρазотидеме?"
    Инстантно му згасна желбата за било што да напρавиме. :lol:Се објасни деκа тој ме мислел за ,,инаκва" (изρазов|() оти сум била многу κонκρетна и исκρена. :o Во пρодолжение се изјасна деκа κога би имал сестρа- би саκал да е κаκо мене :D. Ќе најдел тој за попатно. Хау κајнд оф ју. Κаκва утеха- јас демеκ зафеκав по него:rofl:
    Мое мислење: се изуплаши деκа ќе го запρосам :devil:. Сеρиозно сега- забележав ρазлиκа после муабетот. Па, би ρеκла деκа им значи невиноста. Неκаκо те гледаат со поинаκви очи. (А можеби се` зависи од лиκ до лиκ и не тρеба да генеρализиρам толκу)
    Бдв феминκи, зошто не саκате да ρазговаρате на тема ,,бρојκа"? Јас пρимеρ си κажувам се`.
    Сметам деκа аκо сум доволно κомотна за интимни аκтивности:lol: - тρеба да бидам κомотна и за таκви интимни муабети.
    Не стваρно- би саκала да пρочитам ваши ставови.

На Kitten, zhap4e и Priroden им се допаѓа ова.
  3. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас незнам зошто би била значајна воопшто невиоста тоа е еден обичен химен кој бил потребен за оформување на вагината (така прочитав :lol:)... Пована е довербата. Мене ни првиот дечко не ми беше многу важен не трчав по него како овде што прочитав некој се уплашил да биде прв да не го запросат (facepalm).
    Не е важно кој ќе е прв важно кој ќе биде последен.

4. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Моја претпоставка е дека веројатно си помислил дека се чуваш (иако си му рекла дека не е така) и не бил подготвен да си „ја земе обврската“. Или пак можеби немал искуство со невина девојка па се подисплашил :) Нормално, сето ова зависи од возраста на двајцата и многу други околности.

Инаку немам проблем и јас да разговарам на тема „бројка'. Но имам и тоа каков проблем кога таквиот муабет се начнува за таа бројка да стане некакво мерило на вредност. Не дека се сомневам во сопствената вредност, далеку од тоа, туку едноставно не се согласувам со принципот. А искрено не ми се случило да ме прашаат, ама како што кажав, тоа е до тоа со какви луѓе се опкружувам.

На senza.parole и mula им се допаѓа ова.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Zoshto povekjeto od vas ste so sfakjanja deka seksot e neshto shto treba da se sluchuva samo vo vrska?

На SexiLy, eloves, Mhhm и 5 други им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    зарем уште со сашко се замарате ... ?

На eloves и mula им се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Pa so Shiptari ili odat najgrdite shto nikoj od nas ne gi saka a Shiptarite ne biraat, na niv im e bitno samo da ''plesnat'' neshto pred da si se ozhenat so nivna, ili pak nekoi koi se prodavaat za sitna para kako shto e vozenje nekoj krug so nivnite ''jaki'' koli i vo megjuvreme poseta kaj niv doma, taka da gi znaat site koi se tie shto im sluzhat za zabava na shiptarite i tie zasekogash se etiketirani od nas.
    Shiptarite barem gi znam kako dishat (najgolem broj od niv se isti) imam dosta pati razgovarano so niv i nekogash na shala im velam daj nekoja vasha (Shiptarka) namestete a oni mi velat ne be nashite teshko se davaat a vashite se ''lesni'' nie sekogash niv gi brkame koga izleguvame nekade. Toa ti e stavot na najgolem broj od niv za nashite devojki.

8. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    toj sto te iskreno saka se ke mu bide vazno, a na toj sto ke si za edna vecer ne mu e vazno dali si nevina ili ne, ke si ja zavrsi rabotata i ke si odi posle zenskite taguvaat taka da spored mene samo vistinskata licnost i ne so brzenje.. se vo svoe vreme... pozz

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Невиноста не е никаква индикација за квалитетна врска или брак. Има девојчиња што се во долги врски, се заљубуваат, љубовта ја надоградуваат со поинтимно, но после раскинуваат поради некои X причини и сега нема сигурно некој на гилотина да ги става. Ете сега мој пријател се вери со девојка на кој тој и е втор. Долго време се заедно и многу се сакаат. Сигурно нема да ја откачи само затоа што и е втор. Но, бројката е многу важна кај секое машко. Тој што негира или лаже или не е во можност да поставува услови.

10. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Pa se sluchuva i bez vrska zar ne znaesh?
    Samo shto najchesto se plakja za toa.

11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не бе, вакви размислување не се нормални. (facepalm)

Е иначе Сашко, само за твоја информација, не се сексаме само во Македонија. Како ќе ни ги изброиш а? Тука според тебе сите не знаат, ама таму никој. :rofl: Што правиме сега?

Последна измена: 31 мај 2016
    На eloves, Morenaa, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  12. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Какви услови да поставува?

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.720
    Допаѓања:
    172.708
    Колку си во заблуда не си свесен хахаха

На Kitten, eloves, Mhhm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Се плаќа ако не се може поинаку... како да ти кажам...

На eloves, Morenaa, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Intimen

Intimen Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    10
    site maski ebaci site zenski nevini tuka nekoj laze :D luge zivejte go zivotot ne e bitno koj e prv tuku koj posleden\posledna koga ima ljubov razbiranja i dobar seks nikoj ne e vo sostojba da go razocara partnerot ...

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Атрактивните машки, коишто имаат можност да бираат во животот, во глобала секогаш бираат девојка со мала километража. Не мора да значи, но машките што ги згазил возот, а плус и неатрактивни, бираат дај што даш. Во глобала е така. Барем јас најголем дел што ги знам.

17. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Без никаква намера за замерка, чисто ме интересираат некои работи.

1. Од кај може да бидете сигурни за километражата?
    Единствено само ако бркате девојчиња од маало, инаку стварно не знам... Ќе ти илустрирам еве со еден пример. Кога раскинав со првиот (оној првиот) една другарка веднаш се истрча да ме посоветува: „отсега натаму секој следен ти е втор“.
    Друго, за лепење епитети од овој или оној е многу лесно и не е веродостојно. Ако спиела со еден, одма е курва нели. Ама ако пак го откачила, автоматски е курва проклета.
    Трето, девојката може да делува како најпримерно девојче, ама да си биде дискретна. Многу дискретна.
    2. Што е атрактивно? Атрактивноста е многу субјективна, и кај двата пола. Тука не може да се генерализира. А и еве и да се генерализира, не е единствениот критериум за бирање. А и секој си бара различни работи, физички и психички. А атрактивните девојки не бираат? Само машките бираат?
    3. Кога се смета едно машко за згазено од возот?

Пак да потенцирам, стварно не ми е целта да се замерам или по секоја цена да контрирам. Искрено ме интересира.

На eloves, Annath, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    (facepalm)
    многу гледате Амерички филмови значи !

19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Cenam i evropska kinematografija.
    Ne tuku mi fejspalmuvaj mene. Ako si reshila da me citirash, togash odgovori mi na prashanjeto i obrazlozhi gi sfakjanjata koi gi imash.

На Gosh, eloves, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    kolku i da velite deka ne vie bitno deka sme 21 vek,ne e taka dlaboko vo sebe znaete deka e podobro da si bevte nevini i da sakate nevini .Sepak zavisi od vozrasta na covek,sigurno na 26 godini nema da si nevin i koga ke zapoznaes decko/devojka nema da ti bide prv,no toa ne se pravi so bilo koj treba da si vo vrska so nego da se razbirate,sakate,a ne da imate seks pa da zburva momceto niz cel grad za tebe

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.