1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Eве ќе ти одговорам .
    Со првиот што би го сретнала на улица? Хммм , тоа е веќе проституција т.е курвалак де , оваза пари беше првото !
    Фак бади , после нема да ми е ни бади , а фак само додека е сингл. Т.е меѓу маж и жена нема пријателство ! Факт .
    Колега ? Страшноооооооооооооо !
    Комшија ? Пупупупу !
    Со некој шо сум се пољубила еднаш , паааа ми треба да се пољубам уште 100000 пати(ако ме привлекуа и мислам дека вреди) , да го запознаам добра година дена па да се случи нешто.
    Морал и принципи , си чула?

На Rose96, Sashko1992 и Aleksandarreal им се допаѓа ова.
  2. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Не е никаква замерка ако ме прашаш нешто или имаш спротивно мислење.

1) Не можеме да бидеме сигурно, но имаме машка интуиција. Кај некого работи подобро, а кај некого послабо.

Се сложувам дека терминот “курва“ го изгуби своето првобитно значење и се употребува без никаква причина со цел да се навреди некое девојче без разлика тоа што таа не го заслужила воопшто.

2) Атрактивноста е субјективна, но едноставно има девојки и мажи по коишто 95% од луѓето се вртат и коментираат. Едноставно нивната убавина не е субјективна, туку универзална. Постојат убави луѓе и тоа е факт. Можеби истите не се соодветни за нечиј критериум кога е во прашање брак, но предизвикуваат хормонално пореметување кога поминуваат пред неговиот поглед. Нормално дека и жените имаат критериум, а посебно убавите девојки, затоа што едноставно имаат многу поголем избор да бираат во животот.

3) Со годините опаѓа привлечноста како и квалитетот на репродукцијата, а и изборот на квалитетни партнери, затоа што тие веќе се зафатени. Веќе кога здраво ја газиш третата деценија од животот се помируваш со фактот “дај што даш’. Веќе те газат годините, ти се брза за фамилија да створиш (ако сакаш), па тука може да влета некоја со километража, затоа што твоите критериуми веќе се опаднати.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Sho meshash moral sega. Kalapish lugje, kalapish situacii. Dali si svesna deka so nekogo mozhesh da si pominuvash ubavo i bez da se stavash u vrska?

На eloves, elimkd, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    @Jovanotti уште ова. Километражава по која формула се пресметува? Години на сексуална активност поделени со број на сексуални партнери па се добива некој коефициент, или се гледа апсолутна бројка без дискриминација? Бидејќи еве горе се спомна бројка 3 како репер...
    За останатото - we can agree to disagree. Иако ти ја сфаќам поентата, сепак за мене се е релативно и субјективно.

5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Мхмм , врска без врска значи .
    Тоа е веќе задоволување потреби , а не водење љубов ( задоволување потреба + емоции). Онака рутинско . Ти за секс збориш ,

6. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Не мора да значи дека девојка со долга километража ќе биде лоша мајка или сопруга. Далеку од тоа, но повеќето машки кога би го знаеле нејзиниот број едноставно само би ја искористиле сексуално и шутнале во брзо време. Зошто? Не знам, претпоставувам им ја намалува мажевноста и самодовербата. Бројот на партнери не е индикација дека таа личност ќе биде лош партнер, но е индикација на многу работи околу карактерот коишто во иднина можат да значат многу работи во бракот, а посебно ако е убава или атрактивна.

На anichka94 и tina-63 им се допаѓа ова.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Polovo opshtenje e toa seks i vodenje ljubov, edno te isto.
    Zamisli dechko koj izneveruva ama i kazhuva na devojkata deka nemal emocii kon zhenata/zhenite so koi imal odnos, tuku taka samo rutinski. Polesno treba da i bide na devojkata?

Imam ushte da doobjasnuvam, ama batali, vekje izlegovme od temata.

На Kitten и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    96.167
    Ти Петра сакаш да кажеш дека на 25+ год ќе чекаш ДОБРА ГОДИНА ДЕНА за да имаш сексуални односи со некој дечко?! Сигурно така само си тресеш од ракав и правиш мислењето да ти биде што е можно повозвишено, оти нели колку повеќе чекање, толку повозвишени сме:^).
    Само ме интересира, тие што склучуваат брак за неколку месеци, дали прво се земаат па чекаат плус уште ДОБРА ГОДИНА ДЕНА за да се креснат што би рекле Србите или како оди тој бизнис?:^)

Не ми се верува што се не прочитав во темава... Како ли не сум ја отворила досега, а толку сум можела да научам:|. Вака сум изгубила драгоцено време лутајќи во безсознание за жената и сексот, нејзината чесност и нечесност, километражи, крпи и не знам уште што ли не, оти не беа еден или два вакви безвезни зборови!
    Страшно!!!

Еве мене ме интересира некој од големите ''стручњаци'' за сексуалноста кај жената, моралот и принципите да ми одговори која е разликата меѓу девојка која имала дечко 10 год. и сексуално општела со него да не речам скоро секојдневно и што ли уште не пробала на полето на сексот со истиот, па прекинала врската од некоја причина и девојка која имала 3ца сексуални партнери а легнала со секој од нив само по неколку пати? Која е пое*ена овде?
    Мислам, јас не сум за ваква компарација во никој случај, ама ете пошто тука се се знае, па де да ја откриеме и оваа Америка|(.

На sparklie, eloves, Morenaa и 13 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Абе не сте сериозни со бацувањево една година :rofl: Па за една година меракот ќе ми помине!
    Такви муабети на 15 правев бе, ако идеме месец давам за газ да ме фати, 2 месеца - една цицка, повеќе од тоа и газ да фаќа и цицки.
    Што е со муабетов на 25+.....

На eloves, SexiLy и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    111.345
    Значи ти сега вака. Запознаваш девојка, ја сликаш и идеш кај другарите твои Албанци им ја даваш сликата и викаш, Дај таму кај вашите видете дали некој ваш спиел со оваа сакам да ја земам за жена ама знаеш дека била со ваш не можам пошто ќе ми падне одма кога ќе се приближам до неа. Осетлив ми е па знам.

Шала на страна, дечко ти си имаш огромен проблем. Прво сам со себе си па со останатите. Да ме праша мене некој колку сум имала и која националност, вера и слично биле, одма му ја покажувам вратата. Не сме 19 век, ниту е е жената машина за приплод. А за тебе најубаво ќе ти биде да си имаш договорен брак, под рака на гинеколог и да ти даде потврда дека е невина па да си раат.

Не ми шири тука демагогии за тоа дека биле курви жените дека е различно дека е вака дека е така.

На Kitten, Zeynep, eloves и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Јас ќе бидам малку оф со рефератов ама морам, со темава ме боцнавте во ептен слаба точка.

Ќе ви пренесам муабет од една моја другарка која живее во поголем град во внатрешноста, град кој се гордее со својата култура и историја и манифестации и што не. 20 и нешто годишна (дотогаш „поштена“) девојка отишла да работи на брод зошто дома едвај сврзувале крај со крај. Кога се вратила назад, сограѓаните ја дочекале со оговарања како е курва, како гарант се исплескала со купишта мажи додека била на брод, како сигурно имала секс и со црнец и како ништо чудно и да фатила сида од многуте црнци кои ги поминала :bug:(facepalm):x Додека нејзин врсник, со кој заедно биле на брод, по враќањето дома станал екстра популарен зошто, ете, тој излегол надвор, прошетал, видел свет. За истата работа, таа е курва, тој е нашетан човек! (Морам да нагласам дека другаркава не ја оговораше девојката туку го раскажa случајов во контекст на тоа колку ни е мизерен менталитетот и колку и во 21 век ни се живи и здрави двојните аршини)

Порано страшно многу ме нервираше тоа што различно се гледа на женската и машката сексуалност- тој ако смени повеќе партнерки, тогаш е фраер, мачо, манга, ебачиште, мажиште додека ако таа смени неколку партнери, тогаш е радодајка, лесна девојка, курва ама веќе отрпнав. И џабе тераме ние политичка коректност тука на форумов. Точно, во право сте сите, не 100 %, туку 1000 %, кога пишувате дека ние девојките имаме слобода да правиме што сакаме и да спиеме со кого сакаме, кога сакаме и колку сакаме ама ајде почнете да менувате партнери како чорапи па пишете после дали општеството ве третира исто како што ве третирало кога сте имале само еден или двајца партнери. Стекнеш ли репутација на радодајка во Мк, мисли му ја после. За секс ќе те бараат сите, за девојка- никој. Не зборам на памет, имам неколку примери во околина. Нашиот тапа затуцан менталитет не простува активно женско либидо и тоа е тоа.

Погоре пишав дека отрпнав на двојните стандарди а знаете зошто? Ние жените сме подеднакво затуцани како мажите, ако не сме и полоши! Кажува Ана/ Тања/ Маја гордо „Јас сум била досега само со еден, дечко ми/ маж ми“, трепка со очињата и чека да и ја стават круната на глава. Колку пати сум била сведок на вакви самозадоволни изјави и во ријл лајф и на форумов. Да, ова што го пиша саше ни забоде очи (дека машко го кажа) ама колку слични изјави сум сретнала тука, само напишани од девојки? Се додека ние жените чувствуваме гордност што сме имале секс само со еден маж, ништо нема да се смени.

И да бидам искрена, ретко сум слушнала машко да каже „курва“ за некоја жена (и тоа никогаш не било во контекст на сексуалноста на дотичната) додека милион пати сум слушнала жена да нарече друга жена „курва“, „дроља“, „расклатена“ намерно и свесно алудирајки на интимниот живот на пријателката, братучетката, комшиката, шефицата итн. Се додека ние жените самите не се подржуваме меѓу себе и не ја прифатиме нашата сексуалност како нормален дел од нашиот животот, не можеме да очекуваме мажите како @Sashko1992 да еволуираат. Ама судејќи според тоа колку „модерни“ девојки гледаат од високо и се чувствуваат супериорни во однос на останатите „курви“ кои смениле дури 3-4 сексуални партнери, тој ден на укинување на двојниот аршин е мноооогу, мноооооогу далеку од денес.

Последна измена: 31 мај 2016
    На blueeparadise, BlondPrincess, sparklie и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.779
    Значи. ова :clap::
    На темава сите паѓаат у несвест како некои машки се затуцани и назадни со сфаќањата, ама жалната вистина е дека ова мислење го дели и огромен број на жени. Колку што има мажи на кои им значи невиноста, исто толку има и жени.

Имаше една тема на форумов, не знам тачно како се викаше, на која жени се фалат, слават и си честитаат едни на други за тоа како нивните сопрузи им биле први, а ете, и они им биле први на нив. Па уште и коментари од типот како уствари тоа е сонот на секоја жена, само ете - повеќето не биле толку „среќни“ као нив. (facepalm)

Се додека постојат такви жени кои ја величаат невиноста како некое животно достигнување и дело, ќе постојат и Сашковци, тоа нека не ве чуди.

На sparklie, Zeynep, eloves и 15 други им се допаѓа ова.
  13. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Сето тоа фино, само јас пак не добив одговор за тоа која е магичната формула со која се пресметува километражата.
    Друго, болдираното ми фати око. Значи, подобро да е растурена а ружна (пошто тогаш мажот бар ќе биде сигурен дека други нема да му ја сакаат) отколку растурена и убава (пошто не дај боже некој да му ја бендиса, она автоматски мора да легне со него, нема способност сама да мисли). Стварно не сфаќам...

Извини што те цитирам, ништо лично... така испадна муабетот.

На eloves и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  14. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    Kako sto e so muabetov ? kaj se moralnite vrednosti kaj tebe ?
    Ti ako na 25 god si pominala +25 partneri ne znaci deka i site se ko tebe... koj kako mu odgovara taka si prai

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Добро ете 6месеци нека се @Emy867 одговара?
    Не сум чула жена за к.. да умре! Какоо го пиша ова , ко глаадна и жеднаа да ќе умре некоја.
    Се деца на 21 век , бре ,бре..
    @Aleksandarreal ja горе пишав за морал и принципи ама етее , ја невина се праам и заостаната.
    Излагам од темава :hai:
    Доста и беше. Немам што да се убедувам.

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Значи вака:
    1. Помалку цинизам во изразувањето
    2. Прочитај убаво што пишувам па потоа реприцирај, затоа што никаде не напишав другари затоа што јас немам другари шиптари туку само познаници од факултет.
    3. Немам јас апсулутно никаков проблем а секако дека ќе прашам дали некоја имала шиптар затоа што никогаш нема да прифатам некоја која што е била со припадник на нација која што не мрази, која што никогаш не не нарекува Македонци туку Славомакедонци (затоа и јас никогаш не ги нарекувам Албанци туку Шиптари), која што има убивано (меѓу кои мои фамилијарни познаници) и масакрирано Македонци и тн.
    4. Точно дека не сме 19 или 20 век и тоа е добро затоа што пред само 70-80 години ( во време на баба ми) жените не смееле да погледнат друг маж а да не зборувам за нешто друго, така да ние и тоа како имале еволуирано од тогаш па до сега ама се си има своја граница секако.
    5. Пак не читаш убаво затоа што никаде не напишав дека барам невина така да кога реприцираш подобро читај што пишувам. Прашањето е дали ми значи невиноста а одговорот е да ама во никој случај не барам таа да е стриктно невина. Мислам дека сум јасен ;).

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Ако еволуирање значи тоа да прифатам нешто што е под моите стандарди тогаш фала ама не сакам никогаш да еволуирам :?:.
    http://tocka.com.mk/1/197403/samo-v...mu-ja-porodil-soprugata-bidejki-ja-videl-gola :rofl:
    Еви ви пример колку еволуирани луѓе има по светот па споредете со мене.

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    96.167
    Не сум чула жена за к*р да умре...фала на одговорот, ни јас не сум!!
    Многу е лесно да се истакнеме со нешто што ќе ни текне во моментот, ама конкретен одговор, не. Само си вртиме, сучиме...Прво е една година, па после шест месеци, па после наредно мислење ако напишеш ќе спадне уште за некој месец и ај па дешифрирај на колку време наша Петра ДАВА:rofl:.

Драга Петра и останати моралисти како Александровци, Сашковци и сл, светот би бил многу посончево место за живеење ако сте вакви морални ама како ЛУЃЕ, а не на тема секс. Најлесно е да осудуваме, етикетираме, разглабаме за нечии животи и после сте принципиелни. Епа не, не сте. Принципиелен човек постапува сосема различно од вас кога зборува за нечие однесување во сопствениот живот. Таков човек не брои сексуални партнери кај идната сопруга, туку ги гледа нејзините погледи, идеи и заедничката компатибилност. Толку!
    Минато секој има, па видете дури и сексуално минато колку и да ви е чудно на вас моралните. Ако имате некоја магична гумичка за бришење на сопственото, дајте ја наваму, сакаме и ние;).

И да не биде дека зборувам на памет, ќе изнесам детал од сопствениот живот, ама само така на вас човек може да ви укаже дека не мора да е радодајка за да има отворени мислења на оваа тема.
    Јас ја изгубив сопствената невиност на скоро мои 25год. Нити имам круна на глава, нити некој ме гледал како СПЕЦИЈАЛНА оти ете сум дремела 25год додека моите врснички барале ЖИВОТНА прилика. И види чудо, на мои другарки кои си почнаа со тоа многу, многу порано им е многу поубаво од мене. Јас само верував во бајки и мислев дека кога ќе се појави мојот принц нема од раце да ме испушти оти сум чекала толку колку што сум чекала. Ама само сум се залажувала и ништо повеќе.

А нашиот народ нека иде во бестрага. Од тоа многу паметување и знаење за секој, стигнавме таму кај што стигнавме.

Ти @Sashko1992 си досаден како крлеж значи. На секој пост како дрвен адвокат! Добро, слушнавме стотина пати што мисли твоето за'рѓано мозоче и ајде олабави ја темава, аман!!
    Се еволуира ментално ако се сака, а вакви како тебе не да еволуираат, страшно е да не идат регресивно во мислењата!

На Belgin1, Zeynep, eloves и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Тоа 1год го пишав за мене , како најкраток период , а бидејќи тебе ти се виде долг , ете 6мес ти реков дали ти е ок за да не ме цитираш повеќе.
    Кој што си има поставено принципи и морални вредности за било која сфера во животот , ќе има и на други полиња.

На Aleksandarreal и Sashko1992 им се допаѓа ова.
  20. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Абе колку пати да кажам тука сме за дискусија а не за молчење и бодрење меѓу себе и сто пати ќе одговорам затоа што имам што да кажам а на вас што не ви се допаѓа тоа не ги читајте моите коментари и не ме споменувајте затоа што коментарите сепак доаѓаат од дечко со ''за'рѓано'' мозоче а вие сте сите овде ''научници'' :rofl: и предводници на ''сексуалната револуција''.