1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697

Би те посоветувал да го изгледаш овој многу едукативен клип со факти и докази, а секој со малку мозок и слаб процент на аутизам ќе сфати дека е чиста вистина. Не би сакал да одам далеку од темата, но твојата храброст на форум нема никаква врска со вистинската реална ситуација. Многу е поголема веројатноста тебе некој да ти ја покаже вратата ако знае дека си онанишала со планинарите или турските селџуци отколку ти на него. Дај да не се заебаваме. Барем 90% од машките што ги знам не би те допреле ни со стап. Тоа нафрлаље кон Сашко (колку што успеав да прочитам во овие пар минути) е само ваш одраз дека сте немоќни да му реплицирате со факти и докази, туку се служите со истите кондом изрази од типот на:
    - Во кој век живееш ти?
    - Прост, заостанат, твоето зарѓано мозоче.
    - Среќа што останатите машки не се ко тебе (уште една лага сервирана од женската психа за да добие дебата)

Нормално дека имате бета мажи тука на форумот што ве поддржуваат, но и самите добро знаете дека со таквите Вие не спиете, туку ги водите по шопинзи.

Втора работа, а многу битна. Јас израснав по кафичи, дискотеки, ресторани, затоа што моето “среќно“ детство ме натера да работам по тие биртии и ѓубришта, а ресторанот и дискотеката е еден најреален показател во кој патоказ се движи еден народ. Доволно да си прочитала малку повеќе книги и да имаш помал процент на политички аутизам за да сфатиш многу работи. Не може буквално целата вина да се префрли на жената. Ниту приближно, затоа што тоа е многу покомплициран процес. Не се Македонките толку раскурвани жени колку што некој сака тука да ги претстави, туку жените се само резултат колку македонските мажи станале дефектни. Жената секогаш ќе општи, размислува, креира се до тој степен до кој мажите ќе им дозволат. Значи опаѓањето на квалитетот на една женска индивидуа не е само резултат на нејзиниот карактер, туку и на целиот машки род кој го креира и управува тоа општество.

Цел живот работам на другата страна на Вардарот, а цел живот живеам на другата страна на Вардарот. Можам да направам многу добри паралели, анализи, а тоа многу добро се вклопува во темата околу невиноста и сексуалните партнери. Можеби звучи дека не содејствуваат, но и те како се поврзани.

Само 30 деца од турска и албанска националност од Скопје се јавиле да слават матура. Доволна индикација колку традицијата, религијата и џамијата се моќни кај нивните заедници и колку стегаат кога гледаат дека нивната младина оди во погрешна насока.

Од друга страна ќе слушаш како Македонците ги напаѓаат овие другиве како биле “нецивилизирани, прости, необразовани, заостанати“ и останати кондом изрази употребувани од луѓе со голем политички и цивилизациски аутизам. Јас сум работел по кафичи и знам дека нашиот народ, т.е. младина се претвора во pleausure seekers animals, индивидуалистички и хедонистички гомна коишто освен примитивни животински пориви не знаат ништо во животот. Затоа наши девојчиња изгледаат како тетки на 18 години со штикли од 15 цм, напумпани уста, курвински изглед, спонзорушка инвазија, анфетаминска и алкохолна генерација. Но, Албанците или Турците whatever не се ни приближно такви. Во нивни населби нема кафичи со женска популација, немаш дрво пијани Албанки да се влечат по земја секој викенд. Доволно добро знаат дека кафичи и дискотеки се дувло на дегенерација. А, тоа што Сашко го напоменува дека Албанците и другите муслимани во Македонија ги користат Македонките за забава воопшто не е далеку од вистина, затоа што не е тоа од вчера или пред недела дена, туку противниците секогаш ги понижувале своите непријатели со тоа што ги ду*eле нивните жени, сестри (ај ќе кажам воделе љубов да не бидам некултурен, хех), затоа што сексуалната доминација е најголем пораз на машката психа. Од тој аспект никогаш нема да видиш растресени муслиманки низ Македонија, затоа што нивната машка популација никогаш нема да го дозволи тоа.

На mssuniquee, Mhhm, Naked Gun и 3 други им се допаѓа ова.
  2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Тука сите се морални, принципиелни, се ебат исклучиво во врска и имаат максимум два сексуални партнери од кои едниот им е моменталниот партнер. Продавање слободоумност чат пат од некоја либерте само на форум, гола вода.

На eloves, Victorian, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Sashko1992, во ред е, ете еден од твоите „услови“ за врска е девојката пред тебе да имала само 1 или 2 сексуални партнери. Не ми се допаѓа таа твоја дискриминација ама па познавам девојки кои не сакаат ни да погледнат дечко кој не работи (а мене како невработена можеш да замислиш колку ми е ужасен баш тој „критериум“) така да нешто посебно не ме потресува твојот став, ниту па го доживувам како нешто ауууу што кажа овој.

Туку мене ова стварно ме интересира. Ние, девојките и тоа како сме свесни во каква затуцана средина живееме и одлично знаеме како општеството гледа на женската сексуалност. Не џабе се смееме- првиот е прв ама секој нареден е втор. Кај девица ќе знаеш дека си и прв, имаш материјален доказ ;) дека си бил таму каде што никој не бил порано, ама кај девојка која веќе е сексуално активна, од каде ќе знаеш ти кој си и по ред? Ете, ти вика дека си и трет, пред тебе имала две (официјални) долги врски. И ти стварно мислиш дека ќе ти ги каже сите мувања? Не е глупава, знае во каква средина живее, знае дека ќе добие етикета „курва“ ако „признае“ некоја бројка од 6-7 (да не зборам за повеќе). Кажи ми, како ќе знаеш со колку точно била?

На Mia.MGK и blueberry93 им се допаѓа ова.
  4. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Што е тоа затуцано општество и дефинирај ми го? Кое е тоа просперитетно општество според тебе? Кажи ми име, држава, град за да направам некоја паралела?

5. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па зборев претходно за ова точно е дека никој за никоја не може да знае со колку партнери била точно.
    Ама за најголем број се знае колку дечковци имале, какво однесување имаат, каков углед и тн.
    И никогаш не влегувам во врска ако не и верувам на некоја 100%, инаку јас многу тешко стекнувам доверба во некоја ама кога ќе стекнам мислам дека сум во право што и верувам.
    А точно е дека секогаш може да излажете ама ако за една работа лажете ќе лажете и за многу други а такви врски и бракови не траат долго ;).

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    А што демеκ само за нас се знаат бρојκи и се лепат етиκети? |( Види чудо: и за вас се знае пρиближно со κолκу и со κоја сте биле пρетходно.
    Што аκо утρе сρетнеш навистина чесна и невина девојκа κо што баρаш? Всушност пρашањето ми е што аκо таа не саκа да биде со тебе, оти пρед нејзе си бил со исκусни девојκи?
    Знаеш, осетливи се невиниве:angel:
    Сρеќно со потρагата. Ќе ти тρеба. :D

Инаκу, има и дρуги теми. Не тупи везден на оваа. Ништо ново не κажуваш. :hai:

На eloves, CameliaMiller и Priroden им се допаѓа ова.
  7. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Затоа жените имаат химен, а мажите не. И, тоа не е постои само затоа што на некој така му текнало да креира.

Вие може да знаете со колку бил претходно, но тоа никогаш нема да ви биде пречка да бидете со него. Напротив, тоа уште повеќе ќе ве привлекува кај него. Во најголем дел од случаите курва никогаш нема да привлече достојно машко за парење. Ќе привлече слични ко неа што само ќе се испразнат и ќе ја шутнат за некој ден. Но, знаеш зошто? Затоа што и тој курвар бара солидна женска за парење и брак. Милиони примери околу мене.

8. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Во право си мислам дека доволно бев јасен за се така да не би ''тупел'' повеќе.
    А за крај нешто од нашето опкружување кое покажува каков е Балканскиот менталитет (кој јас го обожавам :rofl:).
    :rofl::rofl:.

9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Zoshto zatoa?
    Dali znaesh zoshto postoi himenot?

Nema chista vistina vo klipot. Tipov vika deka vo prirodata na zhenite e da bidat lisheni od chuvstvo na pripadnost kon svojata zaednica, a vo praksa, nedostatok na patriotizam, religiska pripadnost, privrzanost kon semejstvoto ili pak vodenje strogo od lichen interes, bilo koe od ovie, mozhe da se javi kaj pripadnik od bilo koj pol. Vika deka zhenite se predavnici na svoite nacii, a istorijata vsushnost izobiluva so mazhi predavnici, ne obratno. I sega objasnuvanjeto kje go barame vo toa shto mazhite se rodeni i odgledani od zheni? Gluposti. Ne site zheni ja poddrzhuvaat evropskata politika na otvoreni vrati i ne site mazhi se protivat. Jas sum zhensko, pa ako zaviselo od mene, itno bi stavila kraj na migrantskiot protok od Afrika i Azija. Da ne dolzham mnogu so offtopici i nesvrzani so ovaa tema stvari, klipcheto ti e invalidno. Mozhesh ti da davash soveti otkako kje prestanesh so informacii i "argumenti" od vakvi izvori. Nikomu ne mu vrshat rabota, samo te doveduvaat vo zabluda kolku povekje gi gledash.

Последна измена: 31 мај 2016
  10. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    Абе луѓенца ајде да пρеκинеме. Нема смисла. :) Неκа одмоρи темава малце.

Во меѓувρеме сите да си баρаме и да си го најдеме тоа што ни тρеба - после паκ ќе дисκутиρаме на темава.
    Миρ- миρ...:music: Паκ ќе се κаρаме, паκ ќе се миρиме.:music: Миρ! (Или таκа неκаκо беше):handshake:

На eloves, Lotus-14, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Љољ. Еве се потресов. Па башка и од кај ми ја пресмета бројкава...

На eloves и blueberry93 им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Многу специфични постови донесе Сашко со темава ... тие типови на луѓе чиј сексуален живот е како што зборувате, не пишуваат по форуми бе луѓе, си молчат и си тераат ... светци надвор во голем дел. Така што Камелија не се оптеретувај (јас разбрав што сакаше да кажеш ама некој те разбра погрешно) и додека мажите се освестат оде воз у кукурз :)

На Mia.MGK, eloves и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  13. TheAllSeeingeYE

TheAllSeeingeYE Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    23

Razgovarash so dupliot user na @Valeriya i @ПетреПрличко.
    Se raboti za iskompleksirano i iisfrustrirano luzerche chija edinstvena satisfakcija e da pravi useri po forumi i da blue mizogini, rasisitichi i nacionalisticki povrakjanici.

На eloves, LivingGlam, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Јас убаво реков дека не може целата вина да се префрли на жените, затоа што има прекрасни жени, а одвратни мажи. Лично сум сведок на пропаднати бракови каде што мажот бил гад. Жената секогаш ќе следи доминантно машко, затоа што тоа и е во природата и крвта. Во идните децении очекувај културен конфликт, затоа што жените нема да можат да ги трпат мажите затоа што тие веќе личат на жени, а мажите нема да ги трпат жените затоа што тие веќе личат на мажи.

Генералка сум воглавном нерелегиозен, но овој постар клип доловува една поента кога е во прашање невиноста и сексуалните партнери.

Моралот во различни култури и држави има различна димензија. На пример ќе ти дадам пример. Имам познаници од Азербеџан. Тоа е воглавном муслиманска држава. Таму жените секогаш се нашминкани, дотерани, повеќето носат шамии, образовани се, но кај нив ако женско излегува во кафич или дискотека таа се смета за курва. Но, дека таму жените се заостанати, прости, тепани, малтретирани е чиста лага и глупост која се пласира од кондом медиумите од Запад.

15. TheAllSeeingeYE

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    23
    Koga vikas izopaceni vrednosti i kvazi moral mislis na faktot deka sakas da ebes a na kraj da zemes nevina?
    Da, toa e definicija za kvazi moral i izopaceni vrednosti.
    I da sramota e, i mene mi se gadi od toa.

На eloves, CameliaMiller, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    Golemo BRAAAVO batica delime isto mislenje , svaka cast ti replicirav poso sakam ovoj tvoj post uste 100pati da im se svrti u glavata na ovie "postenive" gore i da svatat deka ziveat u retardirano opstestvo so izopaceni vrednosti i kvazi moral !!!

17. TheAllSeeingeYE

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    23
    A ja sakam na postenite kako tebe i drugar ti da im se svrti vo glava deka ne moze em da ebes em da zemes nevina, ne samo sto e krajno nemoralno, tuku i nevozmozno. Edinsteniot nacin zenite da bidat nevini e i mazite da bidat nevini.

На eloves, crimson, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Postirashe zhenomrazechki klip so zbir od nafrleni podatoci koj go nareche edukativen. Zhenite rabotele na toa da ja unishtat civilizacijata (pazi, ne svesno, tuku nagonski, do tolku bile glupavi :D) i zatoa vnesuvale migranti vo Evropa. Ako go gledash doseluvanjeto na migranti kako neshto shto kje zabrza eventualen pad na Evropa, vo red, nikoj ne znae shto nosi idninata, mozhebi. Ama zhenite kako grupa li gi dovedoa migrantite? :D Vo klipot prikazhani Merkel, pratenichki, demonstrantki so parolite refugees welcome... Nema mazhi vo germanskata vlada? Nema mazhi koi protestiraat so refugees welcome vo raka? Koi se faktite, dokazite i vistinite vo klipot? Za shto? Deka zhenite unishtuvaat civilizacii? :D Ne znam kako voopshto razgovaram za ova, no ok, denes imam slobodno vreme.

Za volja na vistinata, mene me privlekuvaat mazhi kaj koi se osekja nekoja dominantnost (ne dominanten vo smisla mene da mi se slili ili da me komanda, ne toleriram psihofizichko nasilstvo). No, ne trgnuvam sekogash od sebe. Poznavam mnogu parovi vo koi zhenata e podominantna figura od mazhot i nim im odgovara toj nachin, funkcioniraat dobro. Poznavam prilichno mnogu zheni koi baraat nekoj da go kontroliraat. Duri, ne mozham da tvrdam deka povekjeto zheni sakaat dominantni mazhi. Jas ne bi da se istrchuvam so zakluchoci kako tvoite.

Ne znam dali si seriozen so klipovive ili samo trolash, nvm.
    Vo predhristijanskata epoha ne postoele tolkavi restrikcii vo pogled na seksualnosta, pa civilizaciskiot progres bil poprisuten otkolku vo sredniot vek. Tetovazhi, pirsinzi se vsushnost stari plemenski obichai. Nishto novo i apokaliptichno :o
    Poznato mi e koja drzhava e Azerbejdjan, ama ne sum bila tamu da vidam shto pravat zhenite u slobodno vreme taka da ne navleguvam. Btw, ne sum naletala na negativna kampanja od strana na Zapad za Azerbejdjan, bash naprotiv, samo biznis i turistichki reklami.
    Moralot ima razlichni dimenzii ne samo vo razlichni kulturi, tuku moralnosta stana tolku relativna shto poedinci razlichno ja sfakjaat. Se gleda i na temava.

На eloves, calliope, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605

Амммм, да жените растурале нации уште од почетокот на времето со тоа што додека освојувале држави, силувале све живо што има пенис меѓу нозете, насила ги земале за мажи и си ги делеле меѓу совојничките. (facepalm)

И порано ваквите како тебе, што некоја ,, курва ,, у трето одделение им акнала корпа ( оти ако му акнеш корпа на некој си кучка, оти не дај Боже да не не ти се свиѓа ! ,или си спонзоруша ( а уствари уште од век векова татковците си ги продавале ќерките на пазари ко стока ! ))или пак незнаат како да пријдат на жена, па скоро сите ги одбиваат ( немој случајно да помислат дека у нив е проблемот ! ) ги жалев, но сега ми е криво што некои глупачки ( да, глупачки :!: ) ќе ги земат за сопрузи и деца ќе им раѓаат.

И на крај, ме заболе вагината за
    Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи.

На eloves, FlameFairy, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Абе испаѓа дека на темава најгласни сме ние со најмалце сексуални партнери.
    Отидов да се сексам. Чао.

На eloves, danichap, pupi.girl и 5 други им се допаѓа ова.