1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Им значи.:)

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Na prvata mozham i 100 strani da napisham :) (kolku za pochetok) a drugite dve me interesiraat ama ne sum nekoj golem struchnjak za niv.

3. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    И ти ли се чуваш:D

4. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Биди покултурна малце де:) Да се чувам:)

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Извини :|
    Гледај само за погрешен да не се чуваш :)

На realGirl и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.996
    Допаѓања:
    48.804
    Bravo.Doj na GRUPNIOT chat da ne punime ovde.Ne vo LP.
    najdov temaa (sport)

7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Aj vo narednite denovi, vikendov sum zafaten taka da nemam mnogu vreme za pishuvanje.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.996
    Допаѓања:
    48.804
    Ај важи ќе се зезаш со мене?Коа ќе имаш пиши...

9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    За тебе е тајна.
    Отворено, најотворено кажувам дека е најсељак секој кој е комбинација од овие три работи. Шо да праам, предрасуди!

На TheAllSeeingeYE, eloves, mula и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Важно им е на дечињата до 18 години они да ја скинат женската, некои и патат од тој комплекс што не се први. Тоа доаѓа својствено со годините, како старее мажот така и му станува сеедно дали женска му предходно се ебела со други.
    Јас вака сматрам, нормална возраст за имање секс прв пат е на околу 17 години. До времето за брак имате доволно да експериментирате и да сфатите што ве исполнува во сексот и дали некој е со вас сексуално комплатибилен. Ако е муле во кревет, што ќе ти е?

На sofijanoka, realGirl, kim.k и 8 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Како што ќе ти е?
    Важно е синови македонски да прави, што може поважно од тоа да биде?
    И ти Офи заебаваш!

На sofijanoka, kim.k, TheAllSeeingeYE и 4 други им се допаѓа ова.
  12. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Се изначитав се' и сешто на темава, уште малку и пуканки ќе си земев. :D

Инаку, еве најпрво што подразбирате под невиност? Можеби некоја девојка немала вагинален секс, но затоа 10 пати имала орален пред вас, па можеби и анален. Каква е таа девојка според вас, "поштена" или "непоштена"? Mене лично досега никој не ме прашал за моето сексуално минато, фала богу па сите биле чил во тој поглед.

Еве, да кажам еден пример. Имам една другарка која до пред некое време се дичеше со тоа дека е невина, ама затоа ја возеа по Скопје и по други градови со бесни коли, и плаќаа вечери по скапи ресторани, одеше со нив по станови. (Албанци беа момците, Саше спомна дека му е многу важно тоа, ама еве немала односи со нив.. :P ) Ама ако некој од нив ја прашаше дали е невина, или пробаше нешто со неа она ко од пушка одговараше: "Да, да невина сум." и ајде сега следувало ракоплескање ваљда од страна на момциве за тоа нејзино достигнување. :) И најверојатно не направила ништо повеќе со нив, од што толку очајно сакала да си го задржи тој статус на невино, мирно и фино девојче, нели да не ја зборат, а не дека не и се сакало. Не ми пречи мене тоа што неа ја возеле со коли, ни најмалку, и не велам ништо лошо, нејзин живот си е, што сака нека прави, но јас лично не би го направила тоа. И сакам да ве прашам мажите, дали ова влегува во таа проценка на поштењето на една девојка, ако е пример веќе невина? :)

Имам и другарка што има сменето повеќе сексуални партнери, но никогаш не ми дошла на мене или на било кој друг да се правда или да лаже за тоа, си кажува најотворено дека и се сака, си го прави меракот, и зошто таа да се устручава, што не се устручаваат мажите на пример? Во секој случај, нејзиниот сексуален живот не ги определува нејзините квалитети, и колку е таа добра, паметна, дали ќе биде тука за тебе кога ти е потребна.. А сите тие квалитети ги поседува. Е, и второво девојче луѓе го имаат нарекувано курва, расипана, додека првава е поим за доброта и поштеност. :)

Еве, и друг пример. Едно девојче уште како помала затера со еден дечко долга врска, ја изгуби невиноста со него, па потоа раскинаа. После речиси година дена се фати со друг, со кој одат и ден денес и што треба сега, таа ништо да не прави со вториов за да го зачува тој скапоцен статус на еден сексуален партнер, или да се правда пред него како тоа смеела нешто да направи со претходниот во рок од една година.:worried:

А и еве јас невина сум во "вистинската смисла на зборот" ,ама што правиме наредниов кога ќе ме види за другава работа што сум искусна..:lol: Не дај боже да е некој како Саше, сигурно ќе почне да ми држи лекции како тоа не било убаво, дека он требал да ми биде прв, или евентуално втор, и никако нема да ми дозволи да му го пружам тоа уживање. :( Пошто нели побитно е да сум чиста како солза.
    Ту бре, и јас што не се чував до 25 и за ова...

На supertoasty, КикиМаус, Bruneta и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Наредниот ќе ти се чуди како и зашто си невина на 25. :D

Мене искрено не ми значи многу ама забележувам колку им значи на постариве генерации. Во нивниот светоглед пичката е сапун што ќе се потроши од многу употреба.
    Пред некое време една девојка што ја познаваме сите дома раскина со дечкото со кој одеше едно 6-8 години, не знам колку време точно. И мајка ми коментира као: кој ќе ја земе сега неа, овој ја носел дома, по одмори, ваму таму. Муабетот демек имала секс пред брак и сега никој нема да ја сака.
    Тоа е ти е менталитетот на старите наши.

14. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    @Anon немам јас 25, погрешно се изразив, муабетот ми беше требало комплетно да се чувам до 25. :D

Инаку, се согласувам со кажаното. :)

15. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па јас мислам дека доволно кажав за темата и бев јасен за се ама еве штом ме спомна да ти реприцирам во врска со некои од примерите што ги даде. Значи прво е кажам дека е важна е целокупната слика за една личност и во врска со првиот пример мислам дека треба да се разграничи дека една работа е сексуалниот живот а друга работа е однесувањето на една личност, така да нема врска ако некоја е невина кога има неприфатливо однесување и еве таа девојка што ти ја даде за пример за мене не влегува во проценката на поштена девојка а веројатно и за многу други.

А во врска со второто девојче ти сама си кажа каков епитет има, а јас мислам дека никое машко не би прифатило за жена некоја што ја сметаат за курва и расипана како во случајот со таа девојка, и тоа е јас што цело време го зборам дека не барам невина ама не прифаќам и вакви девојки како овој случај.
    И пак ќе повторам првата девојка не е симбол за доброта и поштеност бидејќи се гледа комплетната слика за една личност а не само одредени работи во врска со нејзиниот живот.

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Јас незнам зошто вие заостанувате во минатите векови, не ми е јасно.
    Прво и основно, порано се мажеле неебани, ама затоа се мажеле на 15/16 години, на 17 веќе раѓале. Сега некоја ако се ебе на 17 години е курва, пошто не планира одма да се мажи за истиот.

На realGirl, Роберт 7, Maca_<3 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    @Sashko1992 Се' e тоа ок, но еве пример следната твоја девојка ако те праша тебе или Х машко со колку биле пред неа (иако нема зошто да прашува, а и не мора да добие одговор) , и пример одговори 10+, што треба девојчето да направи? Да рече, ауу па јас такви како тебе никако не прифаќам, како си смеел да имаш сексуално минато пред мене? Па тоа е сосема неприфатливо.:o

Колку според тебе една девојка "смее" да има партнери и до која возрасна граница, за да не ги класифицираш со одредени епитети? :) Јас за девојчево не кажав дали има сменето петорица, или 50, for that matter. Ама ти одма се согласи со дадениот епитет.. Е, и после одговори ми го истово прашање и за мажите.

Знам и девојка од 23-24 години што од 15 години и се погодило да е во подолги врски, од една година па повеќе, и еве лупам да имала она 5 партнери за тие 9 години, никако не смеела да има односи со нив... зошто е срамота и неприродно жените да имаат односи. Ама за мажите е тоа најприродна работа.
    Абе сеа, и они сакаат да ебат, ама таа нивната посебна да биде практично неебана. Епа не функционираат така работите.

На supertoasty, sofijanoka, Maca_<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Сакате да е*ете, а невини за жени да зимате. Логикава некако не ми иде.:wasntme:

На КикиМаус, theowndemon, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па според мене и женското има право да праша, јас немам проблем да одговорам ако наредната девојка ме праша за бројот, а на неа е да одлучи дали ќе ме прифати таков или не.
    А за класифицирањето кај секого е индивидуално, напишав за ова и предходно дека ако за мене некоја е курва за некого можеби не е и обратно.
    За девојчето јас не се огласив со дадениот епитетот туку ти сама кажа дека ја нарекувале курва и расипана.
    Инаку не е срамота и неприродно жените да имаат односи ама еве ти кажи ми дали ист углед ќе има едно машко на пример со сменети 3-4 или повеќе сексуални партнери или пак едно женско со истиот број.
    Јас мислам дека нема да имаат ист углед и за тоа не сум крив јас туку едноставно тоа е став на целото општеството во кое живееме, не само во Македонија туку и пошироко, и овој став нема да се промени ниту во 121 век а камоли пак во 21.

20. Maca_<3

Maca_<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    467
    Исто мислење имам..Тоа што викаш порано се мажеле на 16 неебани, раѓале на 17 а нас ќе не судат зошто сме имале дечко на 17 а и да сме имале односи не сме останале бремени, раѓеме дури после 25та и не прават курви и непоштени ?? Чекај бе ако си ги задоволувам сексуалните потреби значи дека сум курва ?? Ми се повраќа од менталитетов на нашиве стари.... :?: (facepalm)

На Роберт 7 и Hristov им се допаѓа ова.