1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Maca_<3

Maca_<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    467
    Денешниве машки сакаат да ебат, ама и невини бараат за женачка.. И ако му значи нешто бројот на моите сексуални партнери и ако ме осудува за тоа ич нека не ми искача пред очи со тоа мислење и нека ме заборави истиот момент..

На Spajder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    @Sashko1992 Абе еве, пример ти "местат" некое девојче, или знаеш дека би бил со некоја што има строги критериуми по тоа прашање колку партнерки си имал пред неа, и вели дека мора да имаш три само, а во меѓувреме ти се пружи прилика за четврта.. и стварно сакаш со таа, ќе се устручаваш заради оваа другава, нее бе, не смеам кај.. што ќе каже после девојчево, срамота. :D
    Секако дека нема да се случи ваква ситуација, да не ме фаќаш за кажаново, ама ете чисто хипотетички.

Инаку, да за секого е различно, јас затоа те прашав тебе лично, а не прашав мислења од сите мажи на светов. :)

Ја нарекувале истите оние што за првата зборат дека е светица. И оттука, се' што тие кажале им паѓа во вода. Ова ќе го поврзам со последниот твој пасус, со кој за жал до некаде се согласувам, тоа е навистина сликата на нашето општество. Но, тоа е проблемот со нашиот менталитет, сите само знаеме да зборуваме за некого и да гледаме во туѓиот двор, а никако во нашиот. Секој за секого зборува, макар биле тоа невистини, и потоа тоа се пренесува од еден на друг, најчесто со напумпани информации.. и ете чорба. А општеството го градат луѓето. Оттаму и такво општество. Патем, ако нешто во некое општество е "нормална" појава, не е нужно и добра и паметна.

А за каков углед зборуваме? На машкото ќе му се даде круна, а жената ќе биде плукана? Според мене, ист углед ќе имаат... Т.е не. Воопшто нема да го определувам машкото или женското како личност според тоа колку партнери имале, туку според други, поважни квалитети во животот. ;)

На Maca_<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    50.502
    Па зависи има секакви машки, на некои многу им значи тоа сакаат тие да им бидат први на своите девојки, а некои пак тоа го искористуваат само сакаат да добијат секс и да ја искористат девојката.

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maca_<3

Maca_<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    467
    Од овие вториве бегам како од огин... ама му треба задоволство за еднаш двапати има таква институција, ќе си плати ќе си се насити и крај приче....

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па јас сум пред се за искреност и кога со некој/а планираш нешто сериозно нормално е да сакаш да знаеш што повеќе за неговиот/нејзиниот живот. Еве и ја да дадам еден хипотетички пример.
    И кажувам на мојата идна девојка која има строги критериуми по прашањето колку партнерки сум имал пред неа, дека сум бил само со 2, ама потоа таа некако дознава дека не биле 2 туку 3 и пошто она е многу строга по ова прашање одма ќе настанат проблеми, караници и што уште не. Е затоа според мене е подобро да и кажам од почеток дека се 3 па ако ме прифати добро ако не ќе се разделиме и тоа е тоа.
    За бројките за мене лично веќе имам напишано во предходните постови така да можеш да прочиташ.
    А нашиот менталитет едноставно е таков и тешко дека некогаш ќе го промениме, а викаат дека она што не можеш да го промениш прифати го такво какво што е ;).
    А за угледот, на машкото нема да му се даде круна ама ретки ќе бидат оние што ќе го плукаат, a женското најголемиот број од луѓето ќе го плукаат и омаловажуваат, тоа е вистината без оглед на тоа дали на некого му се допаѓа или не ;).

Последна измена: 14 јули 2016
    На srcence1607 и Different7 им се допаѓа ова.
  6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    @Sashko1992 За првиот дел, добро ајде - поштено. Затоа и јас имам право ако идниот дечко ме праша што сум правела со минатите партнери, да не му одговорам зошто тоа сметам дека е дел од мојата приватност, ни другарки што сум со нив од детенце не знаат некои работи за мене, па го задржувам тоа право и за некој што утре можеби ќе го запознаам.

За бројките, не знам, не можев да прочитам никаде, но не е ни важно толку.

А за менталитетот... Кој го вели тоа? Можеби е долго и макотрпно,но не можеме да очекуваме промена ако не тргнеме од нас, ние да ја почнеме таа промена. И Хитлер убил милиони луѓе, таков бил бе менталитетот на неговото и на куп други луѓе фашистичко општество, но ако некој не се побунил, денес којзнае што ќе беше од светов... Многу различни работи за споредба, знам, но сакав да кажам. Промената почнува од тебе. ;)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Мене воопшто не ми смета дали девојката ќе е невина или не.Е сеа да не претера со бројката до 2 е доволно мислам.Тие што сакат невини треба и тие невини да бидат а не ебале ебале па невина сакаш.Е не иде тоа така.Ако си невин невина барај ако си ебал е*ена ќе земеш.

На MilaP, Sanya20, Jasminkabibibi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Институција?

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  9. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Хахха
    До двајца е доволно...
    хахахха
    Па добро, на секоја наредниот и е втор хахахахах
    шала на страна
    Колку години имаш ме интересира
    Онака чисто да знам....
    Зошто на 18-20 годишна во ред е муабетов "2ца и се доволни", нели имајќи ги превид годините
    Ама ако ти 27-30 годишна девојка прашаш, па 2ца... што знам што да ти кажам
    се надевам ми го разбираш објаснувањево за прашањето кое ти го поставив :)

На Petar80 и Aleksandarreal им се допаѓа ова.
  10. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    23 имам а јас што сакав да кажам изглеа ти не свати

11. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Не, не, пријателче се убаво те разбрав и генерално се согласувам
    Само првата реченица тоа за 2ца 3ројца не ми беше јасна, ама во ред е, се разбравме :)

На Semih-Al му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Машко на место :inlove:

На Semih-Al му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Пази да не се заљубиш :P

На elimkd, Sanya20 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  14. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    ne be :)

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член