1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.779
    Океј, tin-foil-hat-conspiracy-guy. :D

Личниов напад врз мене и моите „научни“ мислења на форумов ти е зашто немаш друг аргумент у дискусијата на темава, или? Очекувам дека у секој момент ќе ме наречеш и аутистичен, кај и да е. :D

Со статијава што ја стави можам со мирно срце да се сложам, но не гледам каква е поврзаноста со она што ти го напиша и за што ја те цитирав.

Да те потестам што беше:
    Ти збориш за телегонија - теорија за наследноста која ја предложил Аристотел и, како и многу други работи кој ги кажал тој, таа била прифатена здраво за готово и се задржала како верување речиси до крајот на 19-ти век. Но, баш поради тоа што немало никакви докази во нејзина корист, конечно била отфрлена.

Па затоа и прашањето ми е - зошто и како ти и понатаму веруваш во ова, и врз основа на што?

Така да, следен пат кога ќе решиш да ме цитираш и да ми постираш научна статија, постирај некоја што ќе ја поткрепи твојава теза. :)

На eloves, crimson, ell и 4 други им се допаѓа ова.
  2. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Абе во кој филм си ти дете оди порасни па проповедај на такви теми ти се молам само го тупиш тука

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Не проповедам.. туку ги читам коментарите на другите скинати срциња овде,кои кубат коси дали некој ќе ги сака скинати.. :) Јас само од нивните искуства зборам :)

4. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Кој си ти да зборуваш за туѓите животи?За нивните искиства зборувал боже симни се види што си создадел толку прости машки,нецивилизирани бре у пм да ти плукнам на машките во Македонија

5. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    Нас скинати не сакаат и ќе не сакаат, не мораш да се секираш за нас. Тебе.... таков каков што си.... ќе те сака ли некоја? (fingers)

На crimson, fallenangel, blueeparadise и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605
    @HUNK

Кое е значењето на твојот потпис?

На fallenangel, baba Rada и КикиМаус им се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Јас мислам дека е скратено од hunka-hunka man демек мажиште :D

На Priroden, baba Rada, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Не покажувај комплекси и фрустрации.. тоа е знак на слабост :)

9. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Ги има доволно :)

10. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Ти си лечиш комплекси на сите теми во овој форум пошо на друго место не можеш:D

На Bescheiden, Gosh и КикиМаус им се допаѓа ова.
  11. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Не сум јас тој кој овде пука од нервоза.. види ги твојте коментари а види ги моите.. и размисли кој ги лечи хихи :lol:

12. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    хихихихихихихихихи

13. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Значењето на мојот потпис е ,,Где си била кад су текле сузе'' :lol:
    А ова па пупуво се нафати да го коментира потписот :D :D :D

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605
    Убаво си сватило девојчето, мислев на името Хнк... Не сум се изразила точно...

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Бла-бла-бла-бла all this chit chat's gonna get you hurt ;)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Мојот напад врз тебе е зошто се трипаш дека имаш познавање од медицина и секогаш зборуваш во прво лице ко ти лично и персонално да си истражувач, а не Wikipedia boy. Јас и ти сме конзумирачи на информации, а не истражувачи. Разликата е огромна. Јас сум тотален дилетант во медицината и не си давам право да потврдувам нешто врз база на прочитано од интернет.

Науката во 19-ти век немала докази или научниците премногу биле уплашени да не дознаат дека се копиљи? Притоа забораваш дека во 19-ти век науката немаше ликови ко James Watson, Shinya Yamanaka, Ernest McCulloch и многу други генијални ликови коишто донеса круцијални новитети во медицината последните 100 години со коишто многу работи кои беа незамисливи пред еден век денес стануваат реалност. Последните 20 години има значителен зголемен интерес во врска со телегонијата, а се е тоа врз база на современа технологија која овозможува телегонијата многу подлабоко да се истражи.

Еве дел од тоа што можев да најдам моментално. Испитувања извршени од реномирани универзитети:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4282758/
    http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0045592
    http://www.telegraph.co.uk/news/sci...-influence-appearance-of-future-children.html
    http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0045592
    http://www.ibtimes.co.uk/aristotle-...can-influence-another-males-offspring-1468015
    http://www.collective-evolution.com...wice-about-who-you-are-getting-into-bed-with/

Има многу истражувања на тема бракот и можноста истиот да пропадне ако партнерката претходно имала многу сексуални партнери:

http://s3.amazonaws.com/thf_media/2003/pdf/Bookofcharts.pdf

Поврзаноста помеѓу менување партнери и анксиозноста, депресијата...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3752789/

It is possible that Mc [microchimerism] in the brain is able to differentiate into various mature phenotypes or undergoes fusion with pre-existing cells and acquires a new phenotype, as suggested by murine and human studies in which bone marrow-derived cells circulated to the brain and generated neuronal cells by differentiation, or fused with pre-existing neurons.

[…]
    Although the relationship between brain Mc and health versus disease requires further study, our findings suggest that Mc of fetal origin could impact maternal health and potentially be of evolutionary significance.

Ова не значи дека е 100% точно, туку дека има големи индикации на поврзаност за коишто ќе видиме дали во иднина медицината, а и политиката ќе имаат доблест да истражуваат понатака.

Сексуалната слобода и те како носи дегенерација и лоши последици по едно општество, а зошто во Европа последните 60 години се раѓаат бета мажи, т.е. пичиња е сосема друга тема за анализирање. Тоа во некоја следна прилика. Медицината денес е базирана на политичка коректност и лаги. Затоа James Watson е шиканиран од многу универзитети, затоа што човекот бил само реален и искрен.

На Aleksandarreal и HUNK им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587

Не се замарајте со таа невиност и така уште неколку години ќе се сексаме со роботи а на нив баш им е гајле дали сме девици, невини, курви или .....;)
    :rofl::rofl::rofl:

На Petar80 и fallenangel им се допаѓа ова.
  18. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Како викаше Миле: порано да ја испофаќаш беше доживљај. :D
    Не знам дали сте свесни што предлагате. Ако на женските им наметнете таков сексуален „морал“ сите ние ќе имаме помалку секс. Сексот ќе биде оставен за брак, пред брак ништо. Тоа е добро за вас? Замислете сите да морате целиот живот да го поминете со првиот сексуален партнер. За мене тоа би било катастрофа. Не знам за вас.

На Petar80, Nausicaa, Priroden и 4 други им се допаѓа ова.
  19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Ова ме потсеќа на една глупа статија што ја читав со наслов зошто вашето бебе би лечило на вашиот бивши. Текстот и одговорот беше апсурден наводно по толку многу односи останувало некави остатоци од сперма па затоа.(facepalm) Ова авторкава на текстот се правда пред сопругот изгледа. :lol: Моја прва мисла после читање на насловот е ако ми го правел бившиот и сум го подметнала кај некој друг дечко/сопруг нормално дека на бившиот ќе личи.:rofl:

@baba Rada бабооо па како вакви муабети тераш, ќе те накодошам кај дедо, ќе видиш после со бастунот ко ќе те брка низ соба. :lol::rofl:
    Шега на страна сериозна тема ама каша попара ја направивте.:rofl:
    Од искуство одговорно тврдам дека момците воопшто не ја ценат невиноста.
    Нема потреба за полемизирање, девојка со две три врски и дечковци не е курва се знаат кои се тие, во една вечер цело маало ќе ги помине. :rofl:

На Marijana93, elimkd, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Е затоа јас робот ке си купам, ни глава ке ме боли и не мора да ме моли..хаххахаха

На Petar80 и fallenangel им се допаѓа ова.